Haberler

Bornova'da Diş Sağlığı Eğitimi

Güncelleme:

İzmir Bornova Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri kapsamında, Ege Üniversitesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası işbirliğindeki Gebe Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi tamamlandı.

Bornova Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri kapsamında, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası ile birlikte yürüttüğü 'Gebe Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi' başarıyla tamamlandı.

İzmir Diş Hekimleri Odası'nda yapılan sunumda 178 kişinin katıldığı eğitimler sayesinde ağız ve diş sağlığı bilincinde önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, eğitim çalışmalarına katılan diş hekimlerine teşekkür belgesi verdi.

Bornova Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri kapsamında, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İzmir Diş Hekimleri Odası ile birlikte yürüttüğü 'Gebe Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi' başarıyla tamamlandı. Çalışmanın sonuçları ve oluşturduğu etkiler İzmir Diş Hekimleri Odası'nda düzenlenen rapor sunumu ile anlatıldı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ece Eden ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Öcek'in koordinatörlüğünde yürütülen çalışmaya özveride bulunarak katılan diş hekimlerine teşekkür belgesi verildi. Toplantıya İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Ali Rıza Alagöz ve Oda üyeleri de katıldı.

EĞİTİMLER İKİ AŞAMADA TAMAMLANDI

Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı anne adaylarının ve çocuklarının ağız ve diş sağlığı bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitimler iki aşamada yapıldı. İlk olarak gebelik aşamasında annelerin dikkat etmesi gereken hususların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler düzenlendi. 178 gebenin katıldığı eğitimlerin ikinci aşaması ise annelik süreci başladıktan sonra yapıldı. Bu eğitimlerde başta ağız hijyeni olmak üzere, doğru diş fırçalama teknikleri ve çeşitli ağız ve diş hastalıklarından korunmanın yolları anlatıldı. Eğitimlerin en büyük getirisinin ağız ve diş sağlığıyla ilgili yanlış inanışların değiştirilmesi ile diş fırçalama alışkanlığının artırılması olduğu belirtildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Böyle bir projenin hayata geçirilmiş olması ve farklı kurumların biraraya gelerek dezavantajlı olarak kabul edilen gruplara eğitim verilmesi çok önemli. Bu projede emeği geçenlere Bornovalılar adına teşekkür ediyorum. Bornova'da yaşayan bütün insanların en iyi hizmeti olması için yerel yönetimler olarak mücadele ediyoruz. Böyle işbirlikleriyle bu mücadelenin daha da başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Olgun Atila Bornova İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title