Haberler

Bodrum - Ahmet Bayer'in Kaçak Villalarının Yıkımına Başlandı - Ek

Ahmet Bayer'in kaçak villalarının yıkımına başlandı Bodrum'da turizmci Ahmet Bayer'in yönetiminde olduğu dönemde Clup Flipper'in devremülk bölümünde imara aykırı olarak yapıldığı belirlenen 5 villa ile müştemilatının yıkımına belediye ekipleri tarafından başlandı.

Ahmet Bayer'in kaçak villalarının yıkımına başlandı

Bodrum'da turizmci Ahmet Bayer'in yönetiminde olduğu dönemde Clup Flipper'in devremülk bölümünde imara aykırı olarak yapıldığı belirlenen 5 villa ile müştemilatının yıkımına belediye ekipleri tarafından başlandı. Clup Flipper Devre Mülk Yönetim Kurulu Başkanı Ergüder Tırnova yıkımın 24 Nisan'a kadar tamamlanacağını söyledi. Ahmet Bayer ise, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Clup Flipper Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayer tarafından 10 yıl önce devremülklerin olduğu bölüme kaçak olarak yaptırdığı belirlenen 5 villa ve müştemilatlarının Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımına bugün başlandı. Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü Yaşar Filiz ve zatıbataların denetiminde Tilkicik Koyu'ndaki yıkım sırasında Bayer'in özel güvenlik görevlileri devremülklerin bulunduğu bölüme giden Tilkicik Caddesi'ni kukalar ve saksılar koyarak, araç geçisine kapattı. Gazetecilere kimlik sorulurken, caddeye girip, görüntü almaları engellendi. Özel güvenlik görevlileri, yıkım için gelen ekip ve zabıtalarla da zaman zaman tartıştı. Kamuya ait yolun kapatılması tepkilere neden oldu. 1.5 saat araç girişine kapalı kalan yol Yalıkavak Polis Merkezi'nden gelen bir ekip tarafından tekrar trafiğe açıldı.

Clup Flipper Devre Mülk Yönetim Kurulu Başkanı Ergüder Tırnova, turizmci Ahmet Bayer tarafından imara aykırı, kaçak olarak yaptırıldığını öne sürdüğü 5 villa, çamaşırhane, depo ve apartın 24 Nisan Cuma gününe kadar yıkımının tamamlanacağını belirtirken, yazılı açıklama yaptı. Club Flipper Devre Mülk Yöneticiliği'nin, Ahmet Bayer ve şirketlerinin 21 yıl boyunca yönettiği Club Flipper'daki devremülklerin yönetimini devraldıktan hemen sonra tesisteki tüm yasadışı olaylara el koyduğuna dikkati çeken Tırnova, şöyle dedi:

"2 yıllık bir mücadeleden sonra, belediye ile yapılan işbirliği sayesinde yıkım kararını sağlamıştır. 1992 yılında faaliyete geçen Club Flipper, devremülk ve devre tatil bölümlerinden oluşmaktadır. Ahmet Bayer ve şirketleri tarafından yönetilen tesis, 2013 yılında ayrılmış ve devremülk sahipleri kendi yönetimlerini oluşturarak devre tatil bölümünden ayrılmışlardır. Club Flipper Devre Mülk Yöneticiliği, görev aldıktan sonra durum tespiti yapmış ve tesiste kaçak binaların olduğunu tespit etmiştir. Bodrum Belediyesi ve savcılık ile yapılan 2 yıllık yoğun çalışmalar sonunda kaçak binaların yıkım kararı alınmıştır. Ayrıca Club Flipper tesislerini yöneten Ahmet Bayer Ailesi ve şirketleri devremülkte sahip oldukları dairelerin aidatlarını ödemeyerek, üyeleri milyonlarca lira zarara sokmuşlardır. Bu konuda da devremülk sahiplerinin haklarının aranması için yönetim avukatı Uğur Yetimoğlu çalışmalara başlamıştır."

Club Flipper Devre Mülk Yöneticiliği, yapılan yıkımların fotoğraflarını da basın mensuplarıyla paylaştı. Ahmet Bayer ise açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Bodrum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ergüder Tırnova:

NE VİLLASI, ÇAMAŞIRHANE YIKILDI SADECE. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title