Haberler

BM İşkenceye Karşı Komite'de "ABD Otururd

Güncelleme:

ABD'nin Missouri eyaletinde ağustosta polis tarafından öldürülen siyahi genç Michael Brown'ın babası Michael Brown Sr, "BM'ye oğlumuz için adalet aramaya geldik." dedi.

ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde ağustosta polis tarafından öldürülen siyahi genç Michael Brown'ın babası Michael Brown Sr, "Biz Birleşmiş Milletler'e (BM) oğlumuz için adalet aramaya geldik. Başlama noktası olarak daha iyi bir yer olamazdı" dedi.

BM İşkenceye Karşı Komite'nin, ABD'nin İşkenceye Karşı Sözleşme ile uyumluluğu hakkında yapacağı periyodik inceleme oturumu ile ilgili olarak Michael Brown'ın babası Michael Brown Sr. ile ABD tarafından Guantanamo üssünde tutuklu bulunan ve 2006'da serbest bırakılan Murat Kurnaz, BM'de ortak basın toplantısı düzenledi.BM İşkenceye Karşı Komite'nin, ABD oturumu için Cenevre'de bulunan Brown, "Biz BM'ye oğlumuz için adalet aramaya geldik. Başlama noktası olarak daha iyi bir yer olamazdı" dedi.BM Komite'sinin ABD'deki işkence iddialarını araştırması gerektiğini ifade eden Brown'ın avukat Daryl Parks ise Brown'ı "Adaletsizliğin kurbanı" olarak değerlendirdi.ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde 9 Ağustos'ta polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın annesi ve babası da oturum öncesinde BM İşkenceye Karşı Komite'ye konuştu.Michael Brown, Ferguson'da polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından başlayan protestolar günlerce devam etmiş, ABD'deki polis şiddeti uzun süre tartışılmıştı.- Eski Guantanamo tutuklusu TürkOrtak basın toplantısında konuşan eski Guantanamo tutuklusu Murat Kurnaz, Amerikalıların bana hapishanede adil bir şekilde davranacaklarını sanıyordum. Tutukluluğum süresince şiddete maruz kaldım. Kafamı suyun içine soktular, elektrik verdiler. Dini ayrımcılığa maruz kaldım" dedi.Kurnaz, "Guantanamo hapishanesinden çıktıktan 8 yıl sonra oranın hala açık olduğuna inanamıyorum" ifadesini kullandı. Hapishanedeki tahminen 148 tutuklu olduğunu belirten Kurnaz, "En az yarısı serbest kalmalı çünkü aklandılar. ABD, onların suçsuz olduklarını yıllardır biliyor" şeklinde konuştu.Guantanamo'da işkence ve özellikle de psikolojik işkence devam ettiğini söyleyen Kurnaz, "ABD'ye soruyorum: Nasıl bu insanlar tutuklulara işkence yapabiliyor ve cezasız kalabiliyor" eleştirisini getirdi.BM İşkenceye Karşı Komite, ABD'de polisin uyguladığı şiddet, Guantanamo hapishanesindeki tutukluların durumu ve tutukluların maruz kaldığı kötü uygulamaları bugünkü oturumunda gündeme getirmişti.BM İşkenceye Karşı Komite'nin, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen ABD hakkındaki periyodik inceleme oturumunda konuşan komite üyeleri, ABD'de polisin uyguladığı şiddet, Guantanamo'daki tutukluların durumu, ülkedeki idam cezaları, hapishanelerin durumu ve ülkedeki diğer tutukluların maruz kaldığı kötü muamele hakkında ABD delegasyonundan bilgi istemişti.Komite'nin ABD hakkındaki periyodik incelemesi 13 Kasım'da sona erecek. -BM İşkenceye Karşı Komite'de "ABD" oturumu-Murat Kurnaz -Michael Brown

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Michael Brown Guantanamo Missouri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title