Haberler

Bitlis AFAD, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi

Güncelleme:

Bitlis AFAD Müdürlüğü, geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Programda konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, depremlerin büyük bir etki yarattığını ve devletin milletle birlikte hareket ettiğini belirtti. AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan ise deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Bitlis Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğü, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi.

Valiliğin konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 500 atom bombası şiddetinde olduğunu belirterek, 90 ülkenin yüz ölçümünün toplamı kadar bir alanda etki meydana getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanının talimatıyla felaketlerin yaşandığı her ilde koordinasyonu sağlamak üzere bakanların, valilerin, kaymakamların ve sivil toplum kuruluşlarının görevlendirildiğini belirten Karaömeroğlu, şöyle konuştu:

"Depremler 120 bin kilometrelik alanda 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede etkili olmuştur. Ağır yıkıma neden olan depremlerde 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. Bu süreçte devlet ve milletimiz tek yürek hareket etmiştir. Su, gıda, ilaç, yiyecek, hijyen yani yaşam için ne gerekiyorsa tırlara yükleyip bölgeye ulaştırılmıştır. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız deprem bölgesine adeta akın etmiştir. Acıyı birlikte omuzladık, yaralarımızı beraberce sardık. Hamdolsun ki asrın felaketini, asrın dayanışmasına dönüştürdük. Bu zor günler ancak bu tür dayanışmayla aşılabilir."

Karaömeroğlu, depremin ilk anından itibaren asrın dayanışmasına liderlik ederek milleti için gece gündüz demeden çalışan, desteğini ve yapılan çalışmalarla ilgili takibini sürdüren, kalıcı konutların yapımında güçlü iradesini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, dönemin Cumhurbaşkanı yardımcısına, bakanlara, sivil toplum kuruluşlarına, mülki idare amirlerine, Mehmetçiğe, AFAD, kamu personeline ve yardım çağrılarına kulak veren ülkelere teşekkür etti.

Depremlerin sevdiklerini kaybeden insanlara çok şey öğrettiğini belirten Karaömeroğlu, ülkede ve dünyada bir daha felaketlerin yaşanmamasını dileyerek, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan ise deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, ekipler ve yardımlar hakkında sunum yaptı.

Gönüllü olarak deprem bölgesine giderek çalışmalara destek sunan sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin temsilcileri de yaptıkları çalışmaları ve anılarını paylaştı.

Fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son bulan programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Bitlis Deprem AFAD Deprem Valilik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title