Haberler

Bitlis haberi | Adilcevaz'da açılan dalış okulunda eğitimler başladı

Güncelleme:

Bitlis gündem haberi | Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bölgenin turizmine katkı sağlamak ve yeni dalgıçlar yetiştirmek amacıyla açılan dalış okuluna kaydolan 40 katılımcıya eğitim verilmeye başlandı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bölgenin turizmine katkı sağlamak ve yeni dalgıçlar yetiştirmek amacıyla açılan dalış okuluna kaydolan 40 katılımcıya eğitim verilmeye başlandı.

Selçuklu Mahallesi'ndeki Van Gölü sahiline götürülen katılımcılara uzman eğitmenlerce dalışla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Dernek Başkanı Cumali Birol, gazetecilere, yaklaşık 450 aktif dalıcılarının olduğunu söyledi.

İlçede Su Sporları Merkezi ve Dalış Okulu'nun yapılmasına destek sunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kaymakam İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ile Cemal Taşar'a teşekkür eden Birol, Van Gölü'nün büyük bölümünün Bitlis sınırları içinde olduğunu aktardı.

Kentteki tek dalış okulunda bölgedeki tarihi dokuları, batıkları ve mikrobiyolitleri korumak için dalgıç sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Birol, şunları kaydetti:

"Bu eğitimlerin ilimize, ilçemize ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çok keyifli ve güzel bir sezon geçirdik. Bu güzelliği 40 öğrencimize brovelerini vererek taçlandıracağız. Bu yıl hedefimiz 450 kişiye dalgıçlık eğitimi vermekti ama binamızın biraz gecikmesi sebebiyle yapamadık. Gelecek yıl burada dalgıç eğitimlerinin verildiği, kano, yelken, dragon yarışlarının yapıldığı bir su sporları merkezimiz tüm halkımıza hizmet verecek. Buralar cıvıl cıvıl olacak. Dünyada 6 milyon 500 bin dalgıç var. Amacımız bunun en az yüzde 10'nunu ilçemize getirmek. Su Sporları Merkezi ve Dalış Okulumuz tüm halkımıza hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Adilcevaz Van Gölü Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title