Haberler

Bir İlk: Deniz Suyu İçme Suyuna Dönüştürülüyor

Türkiye'de İlk Defa Balıkesir'in Avşa Adası'nda Yapılacak Olan Deniz Suyunu İçme Suyuna Dönüştürme Projesinin 2008 Yılı Haziran Ayında Hizmete Gireceği Belirtildi.

Türkiye'de ilk defa Balıkesir'in Avşa Adası'nda yapılacak olan deniz suyunu içme suyuna dönüştürme projesinin 2008 yılı Haziran ayında hizmete gireceği belirtildi.

Avşa Adası Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, Türkiye'de ilk defa yapılacak olan projeyle deniz suyundan saniyede 46 litre içme suyu üretileceğini belirterek, bu projenin kuraklıkla mücadele eden deniz kenarındaki yerleşim birimlerine de örnek olacağını söyledi. Denizden arıtılacak suyun sağlıklı içme suyu olacağının altını çizen Başkan Çağlar, "Avşa Adası 3 bin nüfusa göre kurulmuş bir belediye. Ancak yaz aylarında 80 bin kişi yaşıyor. Bu yüzden su sıkıntısı çekiliyor. Buna bir de son zamanlarda yağmurun

az olması da eklenince su sıkıntısı arttı. İller Bankası'yla birlikte deniz suyunu tatlı suya dönüştürme projesini gerçekleştirdik. Projenin şebeke ve depo bölümleri tamamlandı. Deniz arıtmasının da ihalesi yapıldı. Önümüzdeki ağustos ayında inşaatına başlanacak. Şu anda tüm Avşa'nın şebekesi tamamlandı. Buradan 1 saniyede 46 litre içme suyu üretilecek. Bu kullanım suyu değil pet şişelerdeki kadar sağlıklı içme suyu olacak. Ayrıca tesisimiz istenildiği takdirde saniyede 110 litre içme suyu üretecek

kapasiteye çıkartılabilecek. Türkiye'de ilk defa yapılacak olan bu proje diğer belediyelere ve yerleşim birimlerine de örnek olacak. Ayrıca bu tesisimizden elde edeceğimiz suyu, ihtiyaç halinde çevre adalara da verebileceğiz" dedi.

Başkan Çağlar, içme suyu tesisinin 2008 yılının Haziran ayında faaliyete geçmesini planladıklarını kaydetti.

(ÖT-MEY-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title