Haberler

Berivanların bayram mesaisi

Muş'ta geçimlerini hayvancılıkla sağlayan berivanlar, Ramazan Bayramı'nı ovada koyun sağarak geçiriyor.

Muş'ta geçimlerini hayvancılıkla sağlayan berivanlar, Ramazan Bayramı'nı ovada koyun sağarak geçiriyor.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde yaşayan ve geçimlerini hayvancılıkla sağlayan kadınlar, bir yandan bayramlaşırken bir yandan da hayvanların sağımını gerçekleştiriyor. Köyde bayramlaşmanın çok anlamlı olduğunu ve eski geleneklerin devam ettiğini ifade eden berivanlar, koyun sağımının ardından bayrama devam ettiklerini söylediler.

Berivanlardan Leyla Ataman, bugünün bayram olduğunu ve herkesin bayramını kutladığını söyledi. İlk olarak köyde herkesle bayramlaştıklarını ifade eden Ataman, "Köyde herkesle bayramlaştık. Bayram devam ediyor. Biz koyunlarımızı sağmaya geldik. Koyunlarımızı sağdıktan sonra yine köyde bayramlaşıyoruz. Burada herkes bayramda geziyor, herkesin bayramı çok güzel geçiyor. Çocuklar bol bol şeker topluyor ve evden de tatlımız eksik olmuyor. Burada kendi yoğurdumuzu, sütümüzü, peynirimizi üretiyoruz. Nereden geldiği belli. Organik bir şekilde yaşıyoruz. Çocuklara her şeyin organiğini veriyoruz. Biz hayatımızdan memnunuz. Köy hayatını herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Annesine süt sağmak için yardımcı olduğunu belirten 7. sınıf öğrencisi Mizgin Karayel de "7. sınıfa gidiyorum. Burada koyun, keçi sağıyorum ve anneme yardım ediyorum. Sağdığımız sütü bayramda sütlaç, yoğurt ve peynir yapıyoruz, bir kısmını da satıyoruz. Bayram hediyesi olarak anneme yardım ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eşi ve çocukları ile koyun kırkımı ve sağımına yardımcı olan İrfan Erol ise "Benle çocuklarım koyunları sağmaya geldik. Ailece buradayız. Ailelerimizle burada bayramlaştık. Öğleden sonra tekrar köye gidip bayramımızı devam ettireceğiz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Hasköy Muş Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title