Haberler

Belediyede Gece Mesaisi

Güncelleme:

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekili Mustafa Şahin ile birlikte gece sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Ekiplerimiz şuan gece çalışıyor. Gündüz hem esnafımız rahatsız olmuyor, hem de yaya ve araç trafiği olumsuz etkilenmiyor."

Milletvekili Mustafa Şahin: "Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibi 3 yıldır büyükşehir kimliğine yakışan güzel hizmetler yapıyorlar."

Değişim ve dönüşüm çalışmaları kapsamında gece gündüz demeden çalışan Malatya Belediyesi, Malatya'da ticari hayatın önemli noktalarından biri olan Niyazi Mısri caddesi ile Mısır Çarşısında da yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve bazı daire müdürleriyle birlikte gece yarısı çalışmaların devam ettiği Niyazi Mısri caddesi ile Mısır Çarşısında incelemelerde bulunarak, çalışanlara tatlı ve meyve ikram etti.

Çakır: Niyazi Mısri Caddesindeki çalışmalar % 60 oranında tamamlandı…

Sıcakların artması, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve cadde esnaflarının ticari kayba uğramamaları amacıyla çalışmaları gece sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Ekiplerimiz şuan gece çalışıyor. Gündüz hem esnafımız rahatsız olmuyor, hem de yaya ve araç trafiği olumsuz etkilenmiyor. Niyazi Mısri Caddemiz ticaretin yoğun olduğu, ayrıca ulaşım açısından da önemli akslarımızdan biri. Buradaki çalışmalarımız yüzde 60 oranında tamamlandı. Çalışmaları bir ay içerisinde tamamlamak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz" dedi.

Mısır Çarşısı Malatya'nın önemli çarşılarından biri…

Mısır Çarşısında devam eden üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Mısır Çarşısı ilimizin önemli çarşılarından biri. Bu çarşımızın kanalizasyon, içmesuyu, drenaj gibi alt yapılarını daha önce tamamlayarak, zeminini yeniledik. Şu anda da Mısır çarşısı esnaflarımızın hem yağışlardan hem de güneşten etkilenmemeleri, çarşımızın daha güzel bir görünüme kavuşturulması için çatı kaplaması yapılıyor. Ayrıca biraz daha havadar bir şekilde kaplaması yapılıyor. Buradaki çalışmalarda bir aksilik çıkmadığı takdirde bir hafta içerisinde tamamlanacaktır" dedi.

Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı Projeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor…

Mısır Çarşısının yanı sıra Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı ile ilgili iki projelerinin daha olduğunu belirten Başkan Çakır, "Özellikle Bakırcılar çarşısında her türlü alt yapı çalışmaları bitirildi. Kanalizasyon, içme suyu abone bağlantıları olsun, drenaj sisteminin kurulması olsun bunlar tamamlandı. Bakırcılar çarşısı şuan ihale aşamasında, cephe kaplamaları, üst tonoz geçişleri ihaleye çıkarıldı. İnşallah bu yılsonuna kadar Bakırcılar Çarşısındaki çalışmayı bitirmeyi planlıyoruz. Bakırcılar çarşısında bir de 60 civarında demirci esnafı var. Bu esnaflarımızı da yeni sanayi sitesinde satın almış olduğumuz bir arazi var. Burada 70 tane yeni iş yeri yapıyoruz ve buradaki esnaflarımızı sanayi bölgesine taşıyacağız. Bakırcılar çarşısını biraz daha otantik bir çarşıya dönüştüreceğiz" dedi.

Gece çalışan ekiplere, Milletvekili Mustafa Şahin ile birlikte kendi elleriyle tatlı ve meyve ikram eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışanlarla uzun uzun sohbet edip, fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Şahin: Belediyemiz alt ve üst yapıyı ilmek ilmek işliyor…

Malatya Belediyesi'nin güzel işler yaptığına şahit olduklarını belirten Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya'nın Büyükşehir adayı bir şehir olduğunu ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile ekibinin göreve geldikleri günden bu yana geçen 3 yıllık süre içerisinde büyükşehir kimliğine yakışan önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Şahin, "Belediyemiz alt ve üst yapıyı ilmek ilmek işleyerek mükemmel bir noktaya getirmeye çalışıyor. Yeşiltepe'nin 3 mahalle muhtarıyla bir araya geldim. Oradaki çalışmaları yerinde gördüm. Gerçekten harika çalışmalar yapılmış. Muhtarlarımız mahalle tarihlerinde ilk kez bu denli köklü çalışmalara şahit olduklarını ifade ettiler. Yolun alt tarafıyla yolun üst tarafı arasında fark var diye serzenişler vardı. Buralarda da çok güzel çalışmaların yapıldığına şahit oluyoruz" dedi.

Şahin'den Başkan Çakır'a teşekkür…

Hem şehir merkezinin daha işler bir hale gelmesi, hem de esnafların dükkanlarının göz zevkine daha uygun bir görünüme kavuşturulması açısından yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Milletvekili Şahin, "Niyazi Mısri Caddesini beraber inceledik. Oradaki çalışanlarla bir araya geldik. Mısır çarşısı da şehrimizin kalbi olan, alış verişin merkezi olan bu bölgenin de daha mükemmel olması gerekiyordu. Belediyenin belki üstüne vazife olmamasına rağmen bu çalışmaları yürütüyor. Çalışmaları da özellikle hem esnafları, hem de vatandaşları düşünerek geceye kaydırmış durumdalar.

2013 yılının Kasım ayına kadar başkanımızın birinci dönem başkanlık dönemi devam ediyor. İnşallah büyükşehire namzet olan bir belediyemizin o gün bu yapılarıyla beraber en mükemmelini yakalamış oluruz. Belediye Başkanımıza ve ekibine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Niyazi Mısri Ahmet Çakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title