Haberler

BBP'liler Ayasofya'da Kültür Bakanı Günay'ı Protesto Etti...

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı Üyesi Bir Grup, Ayasofya Meydanı'nda Bir Gösteri Düzenleyerek Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı Protesto Etti.

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı üyesi bir grup, Ayasofya Meydanı'nda bir gösteri düzenleyerek Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı protesto etti. BBP"liler, Sümela Manastırı, St, Paul ve Akdamar Kiliseleri'nde ayin yapılmasına gösterilen toleransın Ayasofya'da namaz kılınması için yapılan başvurulara da gösterilmesini istedi.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Türkiye'deki yabancıların dini gereksinimlerini yerine getirmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin gerektiğini ve bunu desteklediklerini ifade etti. Ayasofya'da bayram namazı kılınmasına izin verilmesi için müracaatta bulunduklarını ifade eden Karacan, "Müracaatımız kale bile alınmamış, menfi ve ya müspet iki satır cevap bile verilmemiştirödedi. Ayasofya Müzesi önünde toplanan bir grup BBP'li, parti bayrakları açarak mini bir tiyatro oyunu sergiledi. Oyunda Hristiyanları temsilen gelen bir temsilcinin Kültür ve Turizm Bakanı'ndan ayinler için rahatlıkla izin alması, bunun yanında da Bakan'a gelen Müslüman temsilcilerin Ayasofya'da namaz için izin istemelerine olumsuz cevap verlimesi temsili olarak anlatıldı.

Gösterinin ardından BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan basın açıklamasını yaptı. Sümela Manastırı, St, Paul ve Akdamar Kiliseleri'nde ayin yapılması konusunda gösterilen hassasiyetin Müslüman Türk Milleti'inden esirgendiğini belirterek, "Türkiye'de yaşayan ve dini inançlarını yerine getiren vatandaşların bu haklarını yerine getirmeleri gerekir.Asıl niyetimiz siyaseten oynanan bazı oyunlara karşı milletin dikkatini çekmektir. AKP Hükümetinin Kültür Bakanının göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı uygulamaları milli kültüre değil, ülkemiz üzerinde hesapları olan bazı mihraklara hizmet eder bir icraat sergiliyor"dedi. Ayasofya'da bayram namazı kılmak için gerekli izinlerin alınması konusunda resmi başvuru yaptıklarını ve gerekli yazışmaları yaptıklarını anlatan Karacan, bu başvuruyu laiklik ilkesi gereği yaptıklarını ve cevap beklediklerini kaydetti. Karacan, 'Büyük Birlik Partisi olarak bu durumu yüce Türk adaletine götürerek idari mahkemede dava açmış bulunmaktayız. AKP'nin Kültür Bakanı'nın bu hukuktan ve adaletten uzak ve milli kültüre düşman tavırları toplumu provake etmektedir. Yapılan bu uygulamalar bir kültür icraatı değil, apaçık bir provakasyondur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title