Haberler

BBP'den Çevik Bir Hakkında Suç Duyurusu

BBP Partisi İl Başkanı Bayram Karacan, 'Bizzat Bu Postmodern Bir Darbedir' Diye Adlandırılan 28 Şubat Süreciyle İlgili Herhangi Bir Girişim ve İşlem Yapılmıyor" Dedi.

* Parti adına suç duyurusunda bulunan İstanbul BBP Partisi İl Başkanı Bayram Karacan, "Ergenekon davası sürekli gündemde tutulurken, icra edenler tarafından 'Bizzat bu postmodern bir darbedir' diye adlandırılan 28 Şubat süreciyle ilgili herhangi bir girişim ve işlem yapılmıyor" dedi.

Bayram Karacan, BBP üyesi 10 kişi ile birlikte Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne geldi. Karacan, hazırlanan suç duyurusunu savcılığa sunduktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ergenekon davasıyla ilgili çeşitli soruşturmalar yapıldığını söyleyen Karacan,"'Kafes', 'Balyoz', 'Eldiven' gibi darbe planlarıyla ilgili gözaltılar oldu. Önemli sayıda insan tutuksuz olarak yargılanıyor. Ergenekon davası sürekli gündemde tutulurken, icra edenler tarafından 'Bizzat bu postmodern bir darbedir' diye adlandırılan 28 Şubat süreciyle ilgili herhangi bir girişim ve işlem yapılmıyor" dedi.

?ÇEVİK BİR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Karacan, ?Anayasal suç olan bu darbeyle ilgili herhangi bir işlem yapılamaması dikkat çekilmeye değer bir konudur. Bugün biz 28 Şubat sürecinin en önemli aktörlerinden biri olan Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Savcılığa sunulan dilekçede, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in ?Anayasal düzeni yıkarak devletin rejimini değiştirmek, yeni bir yönetim kurmak sureti ile TBMM'yi ve hükümeti alaşağı etmek, suç örgütü kurmak, hakaret ve tehdit" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title