Haberler

Baykal'dan Başbakan'a Sert Yanıt

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Dedikodu Siyaseti Bile Başbakan'ı Kurtarmaya Yetmeyecektir" Dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamalarına ilişkin "Başbakan'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmiş bir siyasetçi karşısında bile, içine sürüklenmeye başladığı telaş ve tedirginliği anlıyorum. Başbakan bu telaş ve tedirginliği nedeniyle komployu aydınlatmaya çalışmıyor, tam tersi komplolardan yararlanmaya çalışıyor. Ancak ne yaparsa yapsın, Başbakan'ın içine sürüklendiği fitne, fesat, dedikodu siyaseti bile onu kurtarmaya yetmeyecektir" dedi.

-FOTO GALERİ

-FOTO GALERİ

- VİDEO

CHP'den verilen bilgiye göre, Baykal, gazetecilerin "ısrarlı" soruları üzerine Başbakan Erdoğan'ın Atina'ya giderken söylediği sözlere yanıt verdi. Başbakan'ın görevinin dedikodu yapmak değil, gerçekleri aydınlığa kavuşturmak olduğunu belirten Baykal, "Başbakan, en kaba biçimde hukuk ve ahlak kurallarına tecavüz eden komploların sorumluğu altında ezilen, bu nedenle de dedikodulardan medet umar durumdadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu düzeye yuvarlanmış bir Başbakan örneği yoktur" dedi. Başbakan'ın yıllardır "Kutsal, mahremiyete saygı gösterilmesini, siyasetin buralara taşınmamasını" savunduğunu, ancak yaptığı açıklamayla bu sözlerinde ne kadar samimiyetsiz olduğunun açıkça ortaya çıktığını söyleyen Baykal, "Başbakan'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmiş bir siyasetçi karşısında bile, içine sürüklenmeye başladığı telaş ve tedirginliği anlıyorum. Başbakan bu telaş ve tedirginliği nedeniyle komployu aydınlatmaya çalışmıyor, tam tersi komplolardan yararlanmaya çalışıyor

Ancak ne yaparsa yapsın, Başbakanın içine sürüklendiği fitne, fesat, dedikodu siyaseti bile onu kurtarmaya yetmeyecektir" diye konuştu.

Baykal, "Başbakan isteseydi Baykal'ın siyasi hayatı 4 yıl önce bitecekti" iddialarını da yanıtlayarak "Siyasi hayatımın 4 yıl önce biteceği iddiaları, CHP'ye yönelik ikinci komplo girişimidir. Gerek komplocular, gerekse "Bu sır mezara kadar bizimle kalacak' diyenler, iftiranın da, komplonun da hesabını vermekten kurtulamayacaklardır" dedi. Başbakan'ın lütfuna ihtiyacının olmadığını bildiren Baykal, "Kim ne biliyorsa açıklasın, çıksın söylesin. Kimse karnından konuşmasın. Başbakan, bu yöndeki açıklamalarla komplocu kimliğini, entrikacılığını örtbas edemez" diye konuştu.(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title