Haberler

Batman ve Mardin'de Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı (2)

Batman VALİLİĞİNDEN 2 GÜNLÜK BİLANÇO Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla, kent genelinde 6-7 Ekim tarihleri arasında meydana gelen gösteri ve olaylar sonucunda, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Batman VALİLİĞİNDEN 2 GÜNLÜK BİLANÇO

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla, kent genelinde 6-7 Ekim tarihleri arasında meydana gelen gösteri ve olaylar sonucunda, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi. Açıklamada, il merkezinde 4 otomobilin yakıldığı, 40 işyerinin maddi hasar gördüğü ve 42 kişinin gözaltına alındı belirtilerek, sokağa çıkma yasağı ihlali nedeniyle 113 kişiye de idari işlem yapıldığı belirtildi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA KOBANİ PROTESTOSUNDA OLAYLAR ÇIKTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece bir grup eylemci, ilçe merkezinde sokak ve caddelere inerek yollara barikat kurup yasa dışı gösteri yaptı. Yolu trafiğe kapatan gençlere, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. İlçenin tamamına yayılan çatışmalar devam ederken, göstericiler ilçedeki bir çok kamu binasına ve AK Parti ilçe binasına saldırdı. AK Parti ilçe binasını ateşe verdi.

PKK MARŞINA MEHTER MARŞLI KARŞILIK

Zaman zaman silahların atıldığı gösteriler sırasında, ilçenin çevresindeki dağlarda bulunan PKK'lılar da havaya ateş açtılar. İlçe merkezindeki bir camiye giren göstericiler cami hoparlöründen PKK marşları çaldı. Polisin de zırhlı araçlarından mehter marşı çalması dikkat çekti.

KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN OKUNDU

Beytüşşebap'taki olaylar ile ilgili yazılı açıklama yapan ve bu açıklaması Belediye hoparlöründen ilçe sakinlerine duyurulan Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Kobani'de, IŞİD terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, zor durumda olan Kürt kardeşlerinin yaşadıklarının herkesin ortak üzüntüsü olduğunu söyledi. Kaymakam Dönmez açıklamasında, "Bu durum dolayısıyla, siz Beytüşşebaplı vatandaşlarımızın hislerinin ve hassasiyetinin farkındayım. Ancak, bu olayı bahane ederek, ilimizde 90'lı yılları andıran ve 'çözüm süreci' ile bağdaşmayan provokasyon eylemleri görülmektedir. Siz sağduyulu Beytüşşebap'lı vatandaşlarımın bu provokasyonlar ile şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmasını ve destek vermemesini, önemle rica ediyorum" denildi.

MARDİN'DE ÖLDÜRÜLEN 2 KİŞİNİN OLAYLARLA İLGİSİ YOK

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde dün gece çıkan olaylar sırasında öldürülmüş olarak bulunan iki kişinin kimliği tespit edildi. Dedeman caddesinde göstericilerin yaptığı kimlik kontrolünde, sakallı oldukları ve Kürtçe bilmedikleri gerekçesiyle IŞİD'li militanı oldukları iddiasıyla silahla öldürülen iki kişinin Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ve Mardin'de oturan Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) olduğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'da mühendislik yapan Fehad İbrahim Elduveric'in Mardin'in Kızıltepe ilçesinde oturup inşaatlara amelelik yapan kayınbiraderi Suriyeli Muhammet İbrahim'in evine bayram ziyaretine geldiği; vize işlemleri için gittiği Mardin'den dönerken olayların ortasında kaldığı ve göstericiler tarafından aracından indirilerek tanıdıkları Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ile birlikte öldürüldükleri belirtildi. İki kişiyi Suriyeli kayınbirader teşhis etti.

"SURİYE'DEN SAVAŞTAN KAÇTIK, GELİP BİZİ BURADA ÖLDÜRÜYORLAR"

Öldürülen iki kişinin yakını olan Muhammed İbrahim, Fehad İbrahim Elduveriç'in uzun sakallı olması ve Kürtçe bilmediği için IŞİD militanı olduğu şüphesi ile öldürüldüğünü ileri sürerek, "Kız kardeşimin eşi Fehad ve akrabamız Abdullah Muhammed Latif, Mardin dönüşünde bir grup yollarını kesip kimlik kontrolü yapıyor. Bu sırada beni arayıp geç gelebileceklerini söylediler. Ben de uzun süre bekledikten sonra kendilerini aradığımda telefonları kapalıydı. Polise haber verince 2 kişinin cesedinin bulunduğu bana bilgi verdiler. O cesetlere baktığımda birinin kız kardeşimle evli damadımız olan Fehad'a, diğerinin ise hem akrabam hem de birlikte 2 yıl önce Akçakale'den Türkiye'ye birlikte giriş yapan Abdullah olduğunu görünce dünyam yıkıldı. Her ikisinin ne IŞİD'le ne de başka kimseyle bağlantısı yoktu. Bize bayram ziyaretine gelmişti. Yarın uçağı gideceği için bilet vize işlemleri için Mardin'e gitmişti. Dönüşte bir grup onları araçtan indirip sorgulamış. Beni aradığında Kürtçe bilmediği için sorun çıkardığını söylemişti. Kürtçe bilmeyen her sakallı IŞİD'ci mi oluyor? Bu nasıl bir durum. Suriye'den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürüyorlar" dedi.

İDİL'DE OLAYLAR SÜRDÜ, BUGÜN KEPENKLER AÇILMADI

Şırnak'ın İdil ilçesinde Kobani'ye IŞİD saldırılarının protesto edilmesi için yapılan yasa dışı gösteriler ve olaylar dün gece de devam etti. Polisle çatışan göstericiler, yeni Mahallede bulunan Cumhuriyet İlk Okulu ile Yukarı Mahallede bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesine saldırarak okulların bütün camlarını kırdılar. Mobese direklerinin de devrildiği ve sabah saatlerine kadar devam eden olaylarda sık sık silah sesleri duyuldu. İlçede kepenk kapatma eylemi bugünde devam ederken, son 4 gündür kepenklerin açılmadığı ilçede Ziraat Bankası ve PTT şubesi de hizmet vermiyor.

GÖSTERİCİLERDEN KIŞKIRTICI ANONS

Gece saatlerinde Turgut Özal Mahallesinde bulunan bir caminin ses sisteminden, "Olaylar sırasında polis 2 kişiyi öldürdü" anonsu yapan göstericiler, ilçede büyük panik yarattı. Anonstan sonra halk sokaklara çıktı. Haberin asılsız olduğunu öğrenen vatandaşlar tekrar evlerine döndü. Sabah saatlerinde Eğitim-Sen şube Temsilciliği Sanat sokağında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından oturma eylemine geçen öğretmenlerin eylemi devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed İbrahim Mardin Suriye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title