Haberler

Başı plastik bidona sıkışmış çakal tedavi altına alındı

Güncelleme:

Balıkesir'de başı plastik bidona sıkışmış ve yaralı halde bulunan bir çakal, tedavi edilmek üzere alındı. Çakalın sağlık durumu iyi ve tedavi süreci tamamlandıktan sonra doğal ortamına geri bırakılacak.

BALIKESİR'de başı plastik bidona sıkışmış halde, göğsünden yaralı olarak bulunan çakal, tedaviye alındı.

Savaştepe ilçesinde bağlı kırsal Deveören Mahallesi Muhtarı Gürhan Beygirci, tarlasında başına plastik bidona sıkışmış, yaralı bir çakal olduğunu fark edip, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Burhaniye Şefliği Koruma Kontrol ekibi sevk edildi. Milli Parklar Yaban Hayatı Veteriner Hekimi Ertan Şenol, çakalı bulunduğu yerden alıp, Edremit ilçesine getirdi. Burada bulunan özel bir veteriner kliniğinde gerçekleştirdiği operasyonla, önce çakalın başında bulunan bidon çıkarıldı. Ardından çakal, göğsündeki derin yara için ameliyata alınıp, tedavisine başlandı. Sağlık durumu şu an iyi olan çakalın tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına geri bırakılacağı bildirildi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Plastik Çakal Hayvanlar Çevre Doğa Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title