Haberler

Başbuğ, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Ne Dedi?

Güncelleme:

İlker Başbuğ, "Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz" diyen gazilere, "Arkadaşlar, bu konuyu hiç konuşmayalım" cevabını verdi.

Ergenekon davasında "terör örgütü yöneticisi" olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış hapis cezası verilen 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, terör gazileri Koray Gürbüz, İzzet Ertunç, Yılmaz Yiğit, Ertan Acır, Serdar Çelensu, Baran Timuçin, Ali Arman, Bülent Canyurt, Dolunay Ermiş ve Mustafa Köse ile Ankara Merkez Orduevi'ne birbuçuk saat sohbet etti.

"CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"

Bir gazi, Başbuğ'a, "Siz gönlümüzün cumhurbaşkanısınız. İnşallah sizi Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz" dedi. Bunun üzerine Başbuğ, "Arkadaşlar, bu konuyu hiç konuşmayalım. Benim şu anda tek mücadelem ve düşüncem cezaevinde haksız yere yatan silah ve kader arkadaşlarımın uğradığı haksızlığı dile getirmektir" karşılığını verdi. Kendisini ziyarete gelen gazilere "sizlerin, Silivri'de Balyoz ve Ergenekon davalarına Ankara'dan gelerek izlediğinizi biliyorum, tanıyorum teşekkür ediyorum" diyen Başbuğ, iki kolunu bir bacağını, bir gözünü Şırnak Özel Harekatta iken kaybeden Yılmaz Yiğit'i tanıdı ve tedavi için Amerika'ya gönderdiğini belirtti. Bunun üzerine gazi Yılmaz Yiğit şunları söyledi: "ABD'de 3 ay 5 gün tedavi gördüm size çok teşekkür ederim. O tedavi sayesinde hayata tutunuyorum. Orada bana yüzmeyi koşmayı yürümeyi bisiklete binmeyi yemek yemeyi öğrettiler" Başbuğ, gazilere "mücadelemiz devam edecek. Siz gazi oldunuz ama halen mücadeleniz devam ediyor. Vatan için, millet için kolunuz bacağınız yokken koşturuyorsunuz" dedi.

BAŞBUĞ: MÜCADELEYE DEVAM

Belden aşağısı felçli olduğu için 27 yıldır tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren Ertan Acır da, "komutanım, emekli oldunuz ama siz de halen koşturuyorsunuz. Askerliğimiz bitti ama emrinizde görev yapmaya hazırız" karşılığını verdi. Bunun üzerine Başbuğ şunları söyledi: "Ben daha emekli olmadım. Mücadeleye devam. Emekli olduktan sonra, söz hep beraber balık tutmaya gideceğiz."

İki bacağı olmayan İzzet Ertunç, "siz gittikten sonra özlük haklarımız çok geriledi. Artık gaziler gününde dahi hükümetten, Genelkurmay'dan bizi hatırlayan yok. Sağlık ödemelerimiz bile kesildi. Protezlerimizi dahi zar zor alıyoruz" diye yakındı Bu duruma üzülen İlker Başbuğ, Genelkturmay Başkanlığı dönemirde gazilerin her türü ihtiyacının karşılandığını, tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Gazi Ertan Acır, çok dertli olduklarını belirtti, "Örneğin, benim kullanabileceğim tekerlekli sandalyenin maliyeti 12 bin TL'yi buluyor, devlet ise bunun ancak 220 TL'sini karşılıyor"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ankara Merkez Mustafa Köse İlker Başbuğ Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Doğa Kandemirtakarakan@mynet.com:

bu adam ilkeli dürüst bir adam..yakışır cumhurbaşkanlığına.....olsun evett

23
35
yanıtYanıtla
çevikmihmandaro@hotmail.com:

ilker başbuğ olmasındansa ben de haydar dümen diyorum..

29
19
yanıtYanıtla
M.YILMAZmukerrem1959@hotmail.com:

agzına saglık

yanıt0
yanıt0
59 59evren.eda89@hotmail.com:

Ilker Başbuğ senden daha iyisi yok suan ins aday olursun

23
21
yanıtYanıtla
asi dersimlitimza-07@hotmail.com:

cumhurbaskanligini hak edecek en son kisisin ey general

15
26
yanıtYanıtla
aysuaxysu33@hotmail.com:

paşamm bu işler seni aşar. sen en iyisi ağlama duvarına git.

10
25
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Lekelenmis kisi T.C Cumhurbaskani olamaz

17
18
yanıtYanıtla
NEOLDU125@hotmail.com:

Bak bak ne güzel yazmışsın ne güzel açıklamışsın yakın zamanda yaşanmış Alo Fatihleri , sıfırladın mı olayını , bu hakim alevi olabiliri , ayakkabı kutularını , bir kaç kuruşu (1 trilyon) , bu adam mahkum olmalıyı ve benim için çoğu kişinin incelediğine inandığım fezlekeyi be güzel açıklamışsın HIRSIZ VAAAAAAAAR

yanıt0
yanıt0
türk askeridedehakan@hotmail.com:

Pasam ordu herzaman Bu milletin herseyidir umarım bunu cok gec olsada butun turk milleti anlayacaktır.

23
11
yanıtYanıtla
korkemal_34@hotmail.com:

mehmetçik şehit olurken bu adam izliyordu..muhtarlığına daylığını koymalıydı

13
20
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title