Haberler

Başbakan Erdoğan: Şucuymuş Bucuymuş Bizi Enterese Etmez Babamızın Oğlu Olsa Dinlemeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu banklarını itibarsızlaştırmak için Türkiye içinde ve dışında adımlar atıldığını söyleyerek, "Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu banklarını itibarsızlaştırmak için Türkiye içinde ve dışında adımlar atıldığını söyleyerek, "Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Ve bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır, geleceğidir. Aydınlık yarınların Türkiye'sidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakan'ı Victor Orban ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan, bürokrat, işadamı ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak sorulan bir soruyu cevaplandırdı.

-"ORTADA ÇOK ÇOK KİRLİ BİR OPERASYON SÖZ KONUSU"-

"Konya'da da açıkladığım gibi ortada çok çok kirli bir operasyon söz konusu" diyen Erdoğan, mevkidaşı ile imzalanan önemli bir anlaşmanın ardından bu konuda yorum yapmak istemediğini fakat soru sorulduğu için karşılıksız bırakamayacağını söyledi.

-"ÜLKEMİZİN İÇİNDE DE UZANTILARI VAR, BU UZANTILARIN KİMLER OLDUĞUNU SİZLER DE TAHMİN EDİYORSUNUZ"-

Kendilerinin 11 yıllık iktidarı sürecinde Türkiye'nin geldiği noktanın ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, mücadele edilen konuların arasında ulusal boyutlu olanlar olduğu kadar uluslararası boyutunun da olduğunu dile getirdi. Kendilerinin 2023 yılında Türkiye'nin ilk 10 arasında yer alması için mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Ama birileri de "biz Türkiye'nin bu gidişini, bu hızlı gidişini nasıl durdururuz' bunun gayreti içersinde. Bunun dışarıda heveslisi olduğu gibi, planlayıcıları olduğu gibi ülkemizin içinde de uzantıları var. Bu uzantılar şudur budur filan onu konuşacak değilim. Bu uzantıların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz. Biliyorsunuz Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu. Orada istediklerini elde edemediler. Ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar, şunu net bir şekilde söylemeliyim 14 ay dinleme-izleme bu tür şeyler yapılıyorsa ve bu konuda kendi üstlerine haber verilmeden bunlar yapılabiliyorsa buradaki mühendislik yolsuzlukla değil, siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir. Ve bu çeteler şuanda "devletin içinde devlet' olma ve böyle bir anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme, yönlendirme böyle bir gayretin içersine girme olabilir" dedi.

-"BABAMIZIN OĞLU OLSA DİNLEMEYİZ"-

Kendi dönemlerinde kamu bankalarının Avrupa'daki bankalar arasında derece yapan bankalar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şimdi bu bankaları yaramla hedefi de aynı noktada yer almıştır. Bunlar dikkat çekicidir. Bunların Türkiye'deki uzantıları var, uluslararası boyutu var. Bunları tespitimiz var, tahminiz var. Aynı zaman da tabi Türkiye'de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Ve bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş, buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır, geleceğidir. Aydınlık yarınların Türkiye'sidir" diye konuştu.

-"CHP, MHP İSTEDİ DİYE YAPMAYIZ"-

Soruşturmayla ilgili çok farklı şeylerin söylendiği ve söylenebileceğini kaydeden Erdoğan şöyle devam etti:

"Bakan arkadaşlarım ile ilgili spekülasyon, şunlar bunlar oluyor. Bunlara zaten biz alıştık. Bunları daha önce 28 Şubatları biz medya ile gördük. Medyanın kendi içindeki organizasyonları ile gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Daha sonra bunlara bazı STK'lar karıştı. Hani o beşli çete diye ortaya çıkan gruplar. Bunları yaşadık, biz bunlara yabancı değiliz. Şimdi bunun değişik bir versiyonu yüne aynı şekilde uygulanıyor. Dolayısıyla biz gereken çalışmayı gerektiği şekilde yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bu işin bulaştırılmış olması, bu konulara tabi ki onlar bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur. Biz gereken neyse zaten aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız. Yani bunu anamuhalefet partisi veya yavru muhalefet partisi istedi diye yapmayız. Onların cemaziyelevvelindeki kirlilikleri çok iyi biliriz. Onların kirlilikleri ile bu ülkenin ne hale geldiğini, delikli kuruşa muhtaç olduğunu çok iyi biliriz. Şu anada çok farklı bir Türkiye gördükleri için kuru sıkı atabiliyorlar.

Hele hele daha 5 yıllık iktidara tahammül edemeyen, daha üç buçuk yılı dolunca bırakıp kaçanları da çok iyi biliyoruz. İsimlerini ağzıma almayacağımı daha önce de söylemiştim. İsimlerini ağzıma gene almayacağız. Onların ne olduklarını milletimiz çok iyi biliyor."

-"EVEL ALLAH BİZE TUTMAYACAKTIR"-

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde milletin gereken cevabı gereken şekliyle vereceğini belirten Erdoğan, "At çamuru tutmazsa iz bırakır mantığı, evel Allah bize tutmayacaktır. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, dolayısıyla namazımızdan da şüphe etmeyiz" dedi.

Bu noktada yapılanları farklı şekilde algılama gayreti olduğunu anlatan Erdoğan, "Ha yapılan birçok olumlu faaliyetleri, olumsuza dönüştürme gayretleri var ki bunlarda da yine aradıklarını bulamayacaklar" ifadesini kullandı.

-"FARKLI İLLERE AYNI ŞEKİLDE SIÇRAYABİLİR"-

Bazı medya gruplarında geçen, emniyetteki yapılan değişikliklerle alakalı olarak değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Evet değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir defa bir tasarrufudur. Ve bu tasarrufa yetkisi vardır. Valilerimiz de bu tasarruflarını kullanmışlardır. Bu çok daha farklı illere aynı şekilde sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa, gereğini anında, başta valilerimiz olmak üzere bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Victor Orban Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title