Haberler

Başbakan Erdoğan, Macaristan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban tarafından resmi törenle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Solvakya'yı kapsayan Avrupa temaslarının ikinci durağı Macaristan'daki temaslarına başladı.

Sabah saatlerinde Kahramanlar Meydanı'nda Meçhul Asker Anıtı'na çelenk sunan Başbakan Erdoğan, daha sonra Macaristan Meclisi'nde Başbakan Viktor Orban tarafından askeri törenle karşılandı.

Başbakan Erdoğan, iki ülke milli marşlarının tören bandosu tarafından çalınmasından sonra tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Orban resmi heyetlerini birbirlerine tanıtmalarının ardından gazetecilere poz verdi.

Erdoğan'a resmi temaslarında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve diğer ilgililer eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan, Orban ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenleyecek, bazı anlaşmaların imza törenine katılacak.

Muhabir: Kadir Karakuş / Seval Güler

Yayıncı: Tolga Özgenç - BUDAPEŞTE

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çek Cumhuriyeti Victor Orban Macaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title