Haberler

Başarılı 100 Köy Öğrencisi Özel Sınıflarda Eğitim Alacak

Güncelleme:

Erciş YİBO'da düzenlenen İlköğretim Haftası programına katılan Kaymakam Barboros Baran, yeni eğitim-öğretim yılında başarılı 100 köy öğrencisi için özel sınıflar oluşturulduğunu belirtti.

Mayıs ayında Kaymakamlık tarafından yapılan deneme sınavında başarılı olan ve evinde çalışma imkânı olmayan başarılı 100 köy öğrencisi, yeni eğitim-öğretim yılında Erciş YİBO'da oluşturulan özel sınıflarda eğitim alacak. Öğrenciler için hazırlanan sınıflara akıllı tahta yerleştirilirken, öğrencilere etüt, kurs, dershane ve kaynak kitap imkânı da sunulacak.

İlköğretim Haftası programına katılan Kaymakam Barboros Baran, yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Yeni dönemde İlçemiz'de eğitime yönelik önemli yatırımlar yapıldığını ve depremde yıkılan 228 dersliğin yerine 457 yeni derslik yapıldığını belirten Kaymakamımız, "Depremde ilçe merkezinde 16 okul kullanılamaz hale gelmişti. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı açılışı programında yaptığım konuşmada yeni okulların çoğunluğu TOKİ'lerde bulunduğunu ve 32 derslikli 8 yeni okul yapıldığını belirtmiştim. İlçe merkezinde yıkılan okulların yerine yenisinin yapılması sıkıntısı vardı. Bir kaç sene içerisinde yeni yapılacak dersliklerle eğitim öğretimin fiziki alt yapısı olarak çok daha iyi yerlerde olacağımızı söylemiştik. Bugün 2013-2014 eğitim öğretim yılı başlangıcında halen eğitimde sorunlarımız bitti, hiç bir sorunumuz kalmadı diyemeyiz. Ama geçen seneye baktığımızda ilçe merkezinde 5 yeni okulun daha tamamlandığını, bugün itibariyle kullanılmaya hazır hale geldiğini görmekteyiz. Bir kaç ay içerisinde iki tane 32 derslikli okulumuz daha tamamlanacak. Geçen yıl ilçe merkezindeki taşıma okullarımızın sayısı 11 iken, bu yıl 4 veya 5'e düşecek. Fiziki şartlar itibariyle önümüzdeki senede tamamlanacak ve programa alınacak okullarla birlikte, inşallah deprem öncesi derslik sayısının iki katını da geçmiş olacağız. Fiziki alt yapılar çok önemli. Bu yönüyle yatırım yapan hayırsever vatandaşlarımıza, hükümetimize, devletimize Ercişliler olarak şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Barboros Baran Erciş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title