Haberler

Balıkesir'deki Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir'de Sokakta Uyuşturucu Sattıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan 16 Kişi, Adli Makamlara Sevk Edildi.

Balıkesir'de sokakta uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişi, adli makamlara sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 5 ay önce takibe alınan uyuşturucu şebekesine yönelik Balıkesir, İstanbul, İzmir ve Bursa illerinde eş zamanlı olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen "Kale" kod adlı operasyonda 21 kişi yakalandı. Polisin operasyonlar sırasında yaptığı aramalarda 119 adet Extacy sentetik uyuşturucu tablet ile 12.5 gram plaka esrar maddesi ele geçirildi. Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan 5'i serbest bırakılırken, Bursa'da yakalanıp Balıkesir'e getirilen "Avustralyalı M." diye tanınan M.A.'nın elebaşlığını yaptığı uyuşturucu şebekesinin 16 elemanı, "teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak, temin etmek, aracılık yapmak, nakletmek ve kullanmak" suçlarından bugün adli makamlara sevk edildi. Balıkesir polisinin başarılı çalışması sonucu yakalanan şüphelilerden bazıları, adliyeye getirilişleri sırasında görüntü çeken basın mensuplarına küfredip tepki gösterdi.

Operasyon kapsamında toplam 30 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı, uyuşturucu şebekesinin İstanbul ve İzmir bağlantılarının ortaya çıkarılmasına çalışıldığı, firarda olan 5 kişinin daha arandığı bildirildi.

(YU-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title