Haberler

Balıkçılar İlk Seferine Balıkçı Heykeliyle Başladı

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli balıkçıları ilk seferlerine, dev bir balıkçı heykeli hediye ederek gönderdi.

Düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da katıldı.

Önceki gün(31.08.2013) gerçekleştirilen açılış töreni öncesinde onlarca balıkçı teknesi Büyükçekmece Sahili'nde renk cümbüşü oluşturdu. Tören alanına CHP'li milletvekilleriyle birlikte gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, törene katılan yüzlerce vatandaş tarafından tezahüratlar eşliğinde karşılandı. Tören, zorlu mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden balıkçıların anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından milletvekilleri, balıkçı federasyonları temsilcileri, balıkçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Büyükçekmeceli vatandaşlardan oluşan yüzlerce kişilik topluluk, coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı'nı okudu. Törene katılan vatandaşlar, balıkçılık mesleğinin Büyükçekmece'de ölmeye yüz tuttuğu dönemlerde yaptığı yatırımlar ile balıkçılara destek olan Akgün'e teşekkürlerini ilettiler. Akgün daha sonra Büyükçekmeceli balıkçılara hediye edilen dev eseri açarak vatandaşların beğenisine sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak açılış ve uğurlama töreninde yaptığı konuşmada Büyükçekmecelilere böyle bir eser kazandırdığı için Akgün'e teşekkür etti. Büyükçekmece'de gerçekleştirilen çalışmaları yakından incelediğini belirten Toprak, "Büyükçekmece'ye her geldiğimde farklı bir eserle karşılaşıyorum. Akgün, çok başarılı bir yönetim sürdürüyor. Gözlerine baktığımda Büyükçekmeceli vatandaşların önümüzdeki dönemde de 'başarı kervanını' sürdürmekte kararlı olduklarını görüyorum" dedi.

Gelecek nesillere bırakılacak önemli bir eser olan balıkçı heykelinin bereketi ve balıkçılığı sembolize edeceğini söyleyen Akgün, "Avrupa kenti Büyükçekmece'de her zaman ilkleri gerçekleştirmeyi ilke edindik. İlk kez böyle bir heykel bu kadar değerli bir konuma yerleştiriliyor. Balıkçı Heykeli'nin hayatlarını denizden kazanan vatandaşlarımıza bereket getirmesini diliyorum. En önemlisi de bereketli bir sezonla birlikte Büyükçekmeceliler'in balığı ucuza yiyebilmelerini istiyorum" dedi.

Akgün daha sonra davetlileri ile birlikte 15 Nisan'dan bu yana av yasağının kalkmasını dört gözle bekleyen balıkçıları ilk seferine uğurladı. Toprak ve Aslanoğlu ile birlikte bu sezonun ilk avına çıkan balıkçılara el sallayan Akgün, törene katılan davetliler ile birlikte ellerini semaya açarak bereket duası etti. Akgün daha sonra misafirleriyle birlikte kısa bir kordon turu yaparak sürdürülen çalışmalar ile ilgili Toprak ve Aslanoğlu'na bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Erdoğan Toprak Büyükçekmece Hasan Akgün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title