Haberler

Bakan Yardımcısı Güneş: "Bizden Yardım İsteyen Ülkeler Var"

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afgan polislerinin Sivas'ta eğitiminden sonra Libya, Mısır ve buna benzer bir çok ülkenin eğitim amacıyla kendilerinden yardım istediğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afgan polislerinin Sivas'ta eğitiminden sonra Libya, Mısır ve buna benzer bir çok ülkenin eğitim amacıyla kendilerinden yardım istediğini söyledi. İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Tokat'a geldi. İlk olarak Tokat Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Osman Güneş, valilik önünde Vali Şerif Yılmaz ve il protokolü tarafından karşılandı. Kendisini karşılayan polis merasim mangasını selamlayan Güneş, daha sonra anı defterini imzaladı. Tokat'a, bakanlıklarına bağlı teşkilatları ziyaret etmek için geldiklerini söyleyen Güneş, "Arkadaşlarımızla görüşerek varsa sorunlarının dinleyeceğiz. Yardımcı olabileceğimiz bir husus varsa onları kendilerinden öğrenip elimizden geldiği kadar onlara yardım edeceğiz" dedi. Güneş, bir basın mensubunun 'Tokat'a polis okulunun yapılması ile ilgili bir çalışma var mı?' sorusuna, "Bu bir ihtiyaç meselesi. Zamanında harekete geçme meselesi. Sivas'ta bu okul var. Zamanında geniş bir alan tahsis edilmiş. Bizim de ihtiyacımız vardı. Şimdi biliyorsunuz çevremizdeki dost ülkeler kardeş ülkeler özellikle eğitim alanında bizden yardım ve destek bekliyorlar. Dün Sivas'ta 491 Afgan polis amirini mezun ettik. Bizden yardım isteyen şimdi Mısır, Libya ve buna benzer çok ülke var. Bu ihtiyaçlar arttıkça bir bakarsanız böyle bir şey yapılabilir ama şu anda böyle bir şey yok" cevabını verdi. İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile birlikte memleketi Tokat'a gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, "Şu anda 29 tane polis meslek yüksekokulumuz var. 10 tane yüksek okul mezunlarını alıp eğittiğimiz polis yaptığımız okul var ve 250 bine yakın polisimiz var. Normalde dünya standartlarında 250 kişiye 1 polis düşerse o iyidir. Biz o standardı 3-4 yıl içerisinde yakalamak durumundayız. Bu standardı yakaladıktan sonra bu mevcut okulların bir çoğunu kapatmamız gerekecek. İhtiyacımız kalmayacak bu okullara" dedi. Kılıçlar ayrıca, Özel Hareket Polisinin kırsal alanda asker ile birlikte operasyona katılması ile ilgili soruya ise, "Kırsalda askerimizle birlikte görev yapıyorduk. Bu benim dönemimde değil de devletin aldığı bir karardır. Şu anda el birliği ile jandarmamızla birlikte çalışıyoruz. Son derece güzel bir şekilde uyum ve işbirliği var. Buda terörle mücadeledeki etkinliğimizi olumlu anlamda etkiliyor. Bir sorunumuz yok, gayet iyi gidiyoruz" şeklinde cevap verdi. İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, valilik ziyaretinin ardından ilçe kaymakamları ile bir araya geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Güneş Libya Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title