Haberler

NEVŞEHİR BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN: KAPADOKYA MASALLARIMIZDAKİ ŞEHİR

Güncelleme:

NEVŞEHİR Valiliği tarafından Kapadokya bölgesinin daha fazla tanıtılması amacıyla düzenlenen 'Nevşehir- Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Kapadokya, gerçekleştirmek ve dokunmak istediğimiz masallarımızdaki şehir.

NEVŞEHİR Valiliği tarafından Kapadokya bölgesinin daha fazla tanıtılması amacıyla düzenlenen 'Nevşehir- Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Kapadokya, gerçekleştirmek ve dokunmak istediğimiz masallarımızdaki şehir. Kapadokya'da doğa, peribacası, kültür ve sanat var" dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) düzenlenen çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve turizmciler katıldı. Çalıştayda Kapadokya'nın önemine değinen Vali Becel, 'Kapadokya, sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok medeniyete ait eserin yüzyıllardır korunarak saklandığı bir açık hava müzesi konumundadır. Bu kültürel mirasın etkili bir şekilde kullanılması kültür turizmi ve Kapadokya bölgesi için önem arz etmektedir. Türkiye'yi dünyaya tanıtmada önemli bir yere sahip turizm kentimiz Kapadokya, doğa ve tarihin adeta bütünleştiği, coğrafi oluşumlar sonrasında ortaya çıkan bir tabiat mucizesidir. Bölgenin sahip olduğu zenginliklerin daha fazla sayıda pazara ulaştırılması ve bu özelliklerinin bölgede daha fazla katma değer yaratabilmesi amacıyla valilik olarak bölge tanıtımına yeni bir soluk getirecek çalışmalar yürütmekteyiz' diye konuştu.

'KAPADOKYA'DA KÜLTÜR VE SANAT VAR'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise, 'Kapadokya, gerçekleştirmek ve dokunmak istediğimiz masallarımızdaki şehir. Kapadokya'da doğa, peribacası, kültür ve sanat var. Hikayeleri anlattığımız ölçüde insanların dikkatlerini çekebiliriz. İnsanlar hikayeleri satın alıyor. Buranın altlarında katlar ve şehirler var. Acaba nasıl konuşmuşlar' Nasıl yemek getirmişler? Hava nasıl almışlar? Niçin aşağı inmişler? Herkesin soracağı ve cevabını duymak isteyeceği şeyler var. Burası geçmiş mitolojik hikayelerin ve masalların kenti. Bunları gelen insanlara nasıl anlatabiliriz? İç içe çalışmaların yapılması gerekiyor? ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Kapadokya Nevşehir Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title