Haberler

Bakan Elvan ile Vural Genel Kurul'da Tartıştı

Tbmm Genel Kurulu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Tbmm Genel Kurulu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet milletvekillerinin sorularına cevap verdi. Soru-cevap sırasında ise Bakan Elvan ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında sözlü tartışma yaşandı. Bakan Elvan, Vural'a "Haddinizi biliniz" diye seslendi. Yaşanan tartışma nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.

Bakan Lütfi Elvan, muhalefet milletvekillerinin internet yasası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri hakkında sorular yönetti. Ses kayıtlarının montaj ve ahlaksızca yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Şunu ifade etmek istiyorum. Bizler açısından siyaset kurumu son derece önemlidir. 2 aydan beri hukuk ayaklar altına alınıyor. Hukuk çiğneniyor ve maalesef gayri hukuki, gayri ahlaki bu davranışları siyaseten kullanmak isteyen siyasi partilerimiz var. Ben bunu yadırgıyorum. Biz demokrasi için mücadele edeceksek, hep birlikte etmeliyiz. Hatırlayınız sayın Baykal ile ilgili kaset çıktığında ve MHP milletvekilleri ile ilgili kaset gündeme geldiğinde bu konuyla ilgili olarak maalesef muhalefet partilerimiz tarafından gerekli savunma bile yapılamamıştır. Biz siyaset kurumunu üstün tutmak ve güç sahibi yapmak istiyorsak, ama bugün biz bugüne kadar yolsuzluklarla mücadele ederek Türkiye'de büyümeye sağladık" dedi.

İnternet Yasası ile kişilik hak ve hürriyetini koruyan düzenleme yapıldığını belirten Bakan Elvan, "Bizim özellikle internete yönelik olarak yasak getirdiğimiz, sansür getirdiğimizi ifade ediyorsunuz. Ben çok merak ediyorum, lütfen bir arkadaşınız gelip açıklasın. Biz neyi yasaklıyoruz, neye sansür koyuyoruz. Biz kişilik hak ve hürriyetini koruyan düzenleme yaptık. Deniz Baykal mağdur olmuştur . Deniz Baykal'ın mağduriyetini gidermek kişilik hak ve hürriyetlerini korumaktır. Ama siz diyorsunuz ki kişilerin mağduriyeti bizim açımızdan önemli değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz. İnternet yasasında şunu ifade edeyim, kişilik hak ve hürriyetlerine yönelik düzenlemeler var. Lütfen dikkatli inceleyiniz. Eğer dikkatli bir şekilde incelerseniz, eski internet yasasına göre oldukça liberal oldukça açık ve internete yasak getirmeyen ve daha fazla kullanımına imkan sağlayan bir düzenleme" diye konuştu.

Sandıkta güvenini kaüybedenlerin birtakım yollara saptığını ima eden Bakan Bakan Elvan, "Eğer bir kesim, milli iradeden güvenini kaybetmişse, milli iradeden güç alamayacağını inanmış ise başka yol ve yöntemlere başvurur. Bugün yaşanan hadise budur. 30 Mart'ta seçimler olacak. Lütfen korkmayınız ve sandığa gidiniz ve sandıkta halkımız bunun cevabını verecektir. Kimse milli iradeden kaçmasın. Eğer yanlış yapılan bir şey varsa vatandaş gerekli cevabı verecektir" dedi.

Bakan Elvan'ın konuşması sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Elvan'a tepki gösterdi ve eleştirdi. Vural'ın mikrofonu kapalı olduğu için Bakan Elvan'a ne dediği gazeteciler tarafından duyulmadı. Elvan ise Vural'a tepki göstererek, "Lütfen haddinizi biliniz" diye seslendi. Bu sırada, CHP ve MHP'li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar da yaşandı. Tartışmalar üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi.

Arada ise Bakan Elvan, Vural'ın yanına gitti ve ikili arasında kısa bir konuşma gerçekleşti.

FK(SSA) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güldal Mumcu Oktay Vural Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title