Haberler

Bakan Bayraktar, Muhtarlara Konteynır Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

YENİ VAN İÇİN KANAAT ÖNDERLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. Van'daki mahalle muhtarlarları ile toplantı yapan Bakan Bayraktar, Van ve Erciş İlçesi'ndeki 47 muhtara ofis olarak kullanmaları için 10 metrekarelik konteynerler ve birer bilgisayar verdi. Bakan Bayraktar, Van'ın master planı çalışmalarını aralıksız yürüttüklerini ve bu konuda kanaat önderleri ve muhtarlardan görüşler alınacağını ve zemin etütlerinin yapıldığını söyledi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, Van gezisinde ilk olarak Van'daki 34 mahelle muhtarıyla Van İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Bakan Bayraktar, muhtarların resmi işlemleri yürütebilmeleri için ofis olarak kullanılmak üzere konteynır ve birer bilgisayar verdi. Basına kapalı olarak yapılan toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, yeni şehrin master planı çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü söyledi.

VAN'IN YÖRESEL NABZINI TUTACAĞIZ

Van'ın master planı hazırlığı çerçevesinde muhtarlarla görüşen Bakan Bayraktar, kanaat önderleri ile görüşerek Van'ın yöresel nabzını tutacaklarını anlattı. Bakan Bayraktar, bunun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Şu anda zemin etüdlerini, yer tespitlerini yapıyoruz. En sağlam zemin nereyse ince eleyip sık dokuyoruz. Üniversite hocaları, zemin etütçüler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar burada. Onlarla çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Buranın yöresel nabzını da tutmaya çalışıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Yani buranın kanaat önderleri, muhtarların nabzını tutuyoruz. Valilikten arkadaşlara görüşüyoruz. Vatandaşın da aidiyet duyugusu artıracağız. Vatandaşlarımızın da kabul edeceği bir konsept kuracağız. Burada 41 kilometrelik bir çevre yolu var. Bunu en çabuk nasıl bitirebiliriz bunun çalışması içindeyiz. Gürpınar İlçesi'nden 46 kilometrelik bir mesafeden su getireceğiz. Bunu şebekeyi yenileyeceğiz. Alt yapı, arıtma, atık su tesislerini yenileyeceğiz. Sadece salt olarak ev yapmak değil, modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıları da yapmak durumundayız. Milleti rahatlatmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Elimizden geldiği kadar gayret içinde, bilimsellik ve şehircilik kaideleri içerisinde gereğini yapacağız."

Bakan Bayraktar daha sonra Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Ataman'ın konteyner ofisini ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title