Haberler

Bağcılar'da "Kadınlar Akademisi" Açıldı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Akademisi'nin ardından Kadınlar Akademisi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Akademisi'nin ardından Kadınlar Akademisi'nin de açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, "Kadınlara yönelik toplumda cinsiyet eşitsizliği kaldırmak için pozitif ayrımcılık yapılması gerekir" dedi.

Bağcılar Belediyesi, Kadınlar Meclisi tarafından planlanan proje ile farklı sosyal kültürel alanlarda kendisini geliştirmek ve kendisine yeni ufuklar açmak isteyen kadınlara eğitim verilmesi için "Kadınlar Akademisi"ni açtı. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan'ın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, "Toplumda Kadının Statüsünün İyileştirilmesine Yönelik Politikalar" konu başlığı ile akademinin ilk dersini verdi.

Aşkın Asan, bakanlık olarak 2013 yılında sosyal yardımlara harcanan bütçenin her yıl attırıldığını söyledi.

Kadınlara yönelik toplumda cinsiyet eşitsizliği diye bir şey olduğunu ifade eden Asın, "Kadınların her alanda erkeklerle eşit hale gelmesi gerekir. Kalkınmış ülkelere baktığımızda bunu çok iyi görebiliyoruz. Bunu bizim ülkemizde de görebilmek için kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerekir. Çünkü ilkokul ve ortaokul döneminde kadınlar ve erkekler eşit ama bu liseye, üniversiteye geldiğinde bu eşitlik ortadan kalkıyor. Erkekler daha fazla okullaşmış, kadınlar ise ortaokulda okullaşmasını tamamlamış. Bu eşitsizliği kapatmak için pozitif ayrımcılık yapmalıyız. Bu yüzden Kadınlar Akademisi gibi eğitim verici programları arttırmalıyız" şeklinde konuştu.

Kadınlar Meclisi tarafından planlanan "Kadınlar Akademisi" projesine Bağcılar'ın ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "1992 yılında Bağcılar ilçe olduğunda tarımın ve çiftçiliğin yapıldığı bir yerleşim yeriydi. Bugün ise merkezi bir şehir haline geldi. Tabi gelirken de Bağcılar'da yaşayan vatandaşların büyük payısı var" dedi.

Başkan Çağırıcı, engelliler ve kadınların bu ülkede en çok istismar ve ihmal edilen konulardan olduğunu belirterek, "Bunu önlemek için Aile Parkı adını koymuştuk ve çok da ses getirmişti. Bugün de Kadınlar Akademisi adı altında eğitici bir akademi açıyoruz. Hepimiz için hayırlı olur inşallah" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise kadınların hayatın her alanında olması için böyle projelerin olması gerektiğini vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Aşkın Asan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title