Haberler

Azeri Gazeteciler Iğdır'da

Iğdır'ı Azerbaycan'da Tanıtmak Amacıyla 23 Azerbaycanlı Gazeteci Iğdır'a Geldi.

Iğdır'ı Azerbaycan'da tanıtmak amacıyla 23 Azerbaycanlı gazeteci Iğdır'a geldi.

Azerbaycan'ın başarılı gazetecilerinden oluşan 23 kişilik bir grup, Iğdır'a yönelik bilgi almak ve Azerbaycan'da tanıtmak amacıyla 3 gün boyunca ilde kalacak. Program çerçevesinde Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın verdiği yemek davetine katılan gazeteciler burada Vali'ye çeşitli sorular yöneltti. Ermenistan-Türkiye ilişkileri ve son dönemlerde meydana gelen gelişmeler hakkında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Karahisarlı, "Biz komşularımızla iyi geçinmek istiyoruz. Ermenistan bizimle iyi geçinmek istiyorsa, öncelikle ilk adımı attıklarını göstermeleri gerekir. Bizim ülkemizde kararlar TBMM'de alınır. Ben kişisel görüşümü söylemek istiyorum. Bizimle ilişkilerini geliştirmek isteyen Ermenistan, sözde soykırım iddialarından vazgeçmelidir. İşgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmelidir. Aksi takdirde kapının açılması hayalcilik olur" dedi.

Iğdır ile Nahçıvan'ın kardeş şehir ilan edilip edilmeyeceğine yönelik soruya, "Zaten Iğdır Nahçıvan'la kardeş şehirdir. Nahçıvan'la ilişkilerimizde hiçbir sorun olmadığı gibi onlar bizim kardeşlerimizdir. 24 saat beraberiz" şeklinde cevap veren Karahisarlı, Bakü-Tiflis-Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu projesiyle ilgili olarak da, "Bunu devlet büyüklerimiz söylüyor ve benimsiyorlar. Proje aşamasındadır. İnşallah bu proje gerçekleşecek ve hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

3 gün boyunca Iğdır'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan gazetecileri, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı dışında, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Sürgünde Bulunan İravan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri kabul edecek. Gazetecilerden oluşan grup, Ermeniler tarafından şehit edilen vatandaşlarımız adına yaptırılan anıt ve müze ile Hakmehmet Köyü'nde bulunun Soykırım Anıtı'nı gezecek.

(İA-İRT-ÖZ-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title