Haberler

Avşar: "Doğu Türkistan'ın Anneleri '8 Mart' Diye Bir Kavram Bilmiyor"

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulhamit Avşar, “Doğu Türkistan'ın anneleri bugün çektiği ızdıraplarda 8 Mart diye bir kavramı bilmemelerinde, annelerin anne olabilme imkanını elde edememelerinde Çin’in siyasetinin büyük bir etkisi var” dedi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulhamit Avşar, " Doğu Türkistan'ın anneleri bugün çektiği ızdıraplarda 8 Mart diye bir kavramı bilmemelerinde, annelerin anne olabilme imkanını elde edememelerinde Çin'in siyasetinin büyük bir etkisi var" dedi.

Türk Ocakları Samsun Şubesi Dr. Fethi Tevetoğlu Konferans Salonu'nda, Doç. Dr. Abdulhamit Avşar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Zulmün Bitmediği Yer Doğu Türkistan" konulu konferans düzenlendi. Konferansa OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan ve çok sayıda davetli katıldı.

Günün, Dünya Kadınları Dünü olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Bu vesileyle Türk Ocakları daha önceki Dünya Kadınları Günü münasebetiyle yaptığı çalışmalarda, Türk kadının her alanda kadının var olması gerektiğini vurgulamıştık. Tekrar vurgulamak gerekiyor. Türk kadının hem bürokraside hem siyasette hem ticarette hem de sosyokültürel faaliyetlerde, her alanda varlığı hissedilmelidir. Türk Ocakları olarak kadınlar için atılacak her adımı destekliyoruz ve teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Türklük meselelerinin en önemli mücadele yürütme merkezlerinden birisinin Türkiye olduğunu söyleyen Doç. Dr. Abdulhamit Avşar, Türkiye'de 77 milyon insanın yüreğinde Doğu Türkistan sevdası olduğunu söyledi.

"DOĞU TÜRKİSTAN, ÇİN'İN HİÇ BİR ZAMAN PARÇASI OLMAMIŞTIR"

Konuşmasına başlamadan önce Doğu Türkistan hakkında kısa açıklama yapan Abdulhamit Avşar, "Türkistan, Türklerin yurdu demek. Türkiye, Türklerin yurdu demek. Bu Doğu Türkistan'a ise bu adı biz kendimiz vermemişiz. Bizim orada yaşadığımızı gören başkaları vermişler. Burası 'Türklerin yurdu' diye en kadim zamandan beri. Doğu Türkistan bugün Çin'i oluşturan 5 özerk bölgeden, nüfusu ve toprağı ve en büyük olan bölgedir. Bugün Çin, eski zamandan beri hep bu coğrafyalara sahip olan bir Çin değil. Doğu Türkistan, Çin'in hiç bir zaman parçası olmamıştır" şeklinde konuştu.

PETROL VE MADEN ZENGİNİ

Doğu Türkistan'ın Çin'in kendi rakamlarına göre bütün Çin Halk Cumhuriyet içerisinde en fazla petrol rezervine sahip bölge olduğunu söyleyen Avşar, "Ciddi anlamda bu anlamda değeri de var. Burası çok eski bir kara parçası. Burada petrolün dışında da çok zengin madenler var. Örneğin, 18 bin 500 ton altın rezervi tespit edilmiş Doğu Türkistan'da. Bu, Çin'in kendi verdiği rakamlar, benim annem de anlatırdı. Ben Doğu Türkistanlıyım. Annem Yarkent Deryası diye bir derya var, o deryada altın süzerlermiş" ifadelerini kullandı.

DOĞUM KOTASI

Doğu Türkistan'da kadınların çektiği sıkıntılara değinen Avşar şöyle konuştu: "Doğu Türkistan'ın anneleri bugün çektiği ızdıraplarda 8 Mart diye bir kavramı bilmemelerinde, annelerin anne olabilme imkanını elde edememelerinde Çin'in siyasetinin büyük bir etkisi var. Çin'de 'doğum kontrolü' ile bir bölgede kota koyuyorlar. Diyorlar ki, 'burada 300 kadın var, 300 kadın ancak 20'si doğum yapabilir'. Kota fazlası ile orada hamile kalmış annelerimiz, kardeşlerimiz, bacılarımız bunları arka arkaya sıra yapmışlar ve bir daire etrafında zıplatarak çocukları düşürmek için dolaştırmışlar. Diyelim ki 8 aylık çocuğunuz var. 8 aylık çocukları kota fazlası diye sezaryenle alıyorlar. Çocuğu alırken sadece çocuk vefat etmiyor, annesi de vefat ediyor. Çünkü steril olmayan ortamlarda yapıyorlar." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title