Haberler

Ardahan'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Türkiye'nin iklim özellikleri bakımından en soğuk kentlerinden Ardahan'da, Posof ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Türkiye'nin iklim özellikleri bakımından en soğuk kentlerinden Ardahan'da, Posof ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kentte bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklığı yer yer sıfırın altında 30 dereceye kadar düştü. Olumsuz hava koşullarının, yaban hayatını olumsuz yönde etkilemesi üzerine Posof Kaymakamlığı hareket geçti.

Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve beraberindekiler, ilçenin Eminbey köyü dağlık alanlarında belirlenen üç farklı noktaya, yem, ot ve tavuk eti bıraktı.

Doğal hayatı görüntülemek isteyen Yılmaz, ormanlık alanda belirlenen bir ağaca fotokapan yerleştirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, millet olarak doğaya ve yaban hayvanlarına karşı sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Yaban hayatını canlı tutmak amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Amacımız bu yıl sert geçen kış şartlarında yaban hayatının olumsuz etkilenmesini önlemektir. Biz canlıya değer veren bir medeniyetin mensubuyuz. Bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Doğadaki tüm canlıları korumak için çalışıyoruz. Bu çalışmamıza vatandaşımızın da destek için elinden geleni yapacağından şüphemiz yok."

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de kent genelinde doğaya bırakılmak üzere 700 kilogram ot, 2 ton buğday, 1,5 ton parça tavuk alımı yaptıklarını anlatarak, "Yeter ki doğal yaşamımızı koruyalım. Gerektiğinde daha fazlasını dağıtacağız. Çünkü bizim buradaki tek gayemiz yaban hayvanlarının popülasyonunu attırmaktır." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Türkiye Posof Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title