Haberler

Antalyaspor'un Başkenti Olacak

Güncelleme:

Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak dünyaca ünlü takımların lig arası turnuvalarına ev sahipliği yapmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Antalya'yı sporun başkenti yapmak istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da milli takımlar için bir kamp tesisi kazandırılması konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Başkan Türel, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde konuştu. Antalya'da yapımı devam eden 33 bin kişilik bir stadyumla önemli uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Türel, "Maalesef, araya 5 yıllık bir reklam arası girince, biraz gecikti. Konya ve Kayseri kadar erken bitirme şansına sahip olamadık. Ama yine de önümüzdeki sene çok önemli bir uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak bir stadyuma sahip olabilmek, spor başkenti Antalya hedefi için çok önemlidir" dedi.

Real Madrid Barcelona niye Antalya'ya gelmesin

Dünyadaki büyük takımların ligler arası turnuvalarına Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "TSYD Başkanımız Naci Arkan ile bir takım görüşmeler yaptık. Bu stat ile birlikte çok önemli turnuvalara Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl ev sahipliği yapılabiliriz şimdi bunun çalışmalarını yapmaktayız. Dünyadaki Real Madrid, Barcelona, Manchester United gibi büyük takımlar Katar'a Dubai'ye ligler arası turnuvalara gidiyor ise niye Antalya'ya gelmesinler? Bir Bayern Münih, Antalya'da neden oynamasın? Ama önce bunun için tesis gerekiyor. Şimdi bu eksiğimizi tamamlıyoruz."

10 bin kişilik çok amaçlı salon

Antalya'da birçok koldan, çok farklı tesislerin hızla yükseldiğinin altını çizen Türel, "Bunlardan bir tanesi de 10 bin kişilik çok amaçlı salonumuzdur. Gençlik Spor Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı ile birlikte şimdi bu konuda önemli bir eksiğimizi daha gideriyoruz. Eğer bu eksiğimizi zamanında gidermiş olsaydık; Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapabilme şansını kaçırmamış olacaktık. Seneye inşallah bu çok amaçlı spor salonumuz da çok önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapar duruma gelecektir" diye konuştu.

Antalyaspor'a 20 milyon TL bütçeli kamp tesisi

Avrupa'daki en iddialı kamp tesislerinden birini Antalyaspor'a hediye edeceklerini belirten Menderes Türel, bunun için 2015 bütçesinden 20 milyon lira yatırım bütçesi ayırdıklarını anlattı. Başkan Türel şu şekilde devam etti: "Tabi biz Büyükşehir Belediyesi olarak, ben de futbolun içinde doğmuş, büyümüş bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak özelikle kentimizin takımı Antalyaspor'a çok önemli bir kamp tesisi kazandırmanın adımlarını attık. Projeleri tamamlandı. Bu sene içinde temellerini atarak, belki de Avrupa'da en iddialı kamp tesislerinden bir tanesini, Antalyaspor'a hediye edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Antalyaspor Konya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

öner:

başlığı düzeltin antalya sporun diye ayırın kelimeyi

0
0
yanıtYanıtla
öner:

başlığı düzeltin antalya sporun diye ayırın kelimeyi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title