Haberler

Antalya'ya İzmir Yasağı

İzmir'in de aday olduğu Expo 2020 için 27 Kasım'da yapılacak oylamaya kadar Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nın, Expo 2016 Antalya'nın gündeme getirilmesini yasakladığı açıklandı.

İzmir'in de aday olduğu Expo 2020 için 27 Kasım'da yapılacak oylamaya kadar Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nın, Expo 2016 Antalya'nın gündeme getirilmesini yasakladığı açıklandı.

İzmir'in daha önce aday olduğu ve kaybettiği, Antalya'nın ise 2016'da düzenleme hakkını kazandığı Expo için, Antalya'ya ilginç bir yasak getirildi. İzmir'in aday olduğu Expo 2020'nin 27 Kasım'da Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda aday kentler arasında gerçekleştirileceği oylamaya kadar, Antalya'nın düzenleyeceği Expo 2016'nın gündeme getirilmesi yasaklandı.

Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarının bu kararı, Expo 2016 Antalya Konseyi'nin, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında Özkaymak Falez Hotel'de gerçekleştirilen toplantısında gündeme geldi. Daha önce İzmir'in kaybettiği Expo 2015 heyetinin başkanlığını yürüten dönemin Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Daire Başkanı Necil Nedimoğlu, Expo 2016 Antalya'nın konsey üyesi olmasının yanı sıra, Expo 2020 İzmir heyetinde de görev aldığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'ndan kendisine 'Uluslararası çalışmalarda zinhar Antalya'dan bahsetme' şeklinde talimatta bulunulduğunu anlatan Necil Nedimoğlu, rakipler açısından Antalya'nın dile getirilmesinin İzmir'i olumsuz etkileyeceği, 27 Kasım'daki İzmir'in oylaması bitene kadar Antalya'dan kesinlikle bahsedilmemesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. Nedimoğlu, buradaki amacın İzmir'in rakiplerinin Antalya'da düzenlenecek Expo nedeniyle, 'Nasıl olsa Türkiye'de Antalya'da düzenlenecek, İzmir'e gerek yok' gibi bir girişimde bulunmamaları amacını taşıdığını kaydetti.

İZMİR SONRASI DAVETİYELER ÇIKACAK

Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Antalya'nın çok fazla ön plana çıkarılmadığını belirten Vali Sebahattin Öztürk ise Expo 2020 için 27 Kasım'da İzmir'de katılacağı oylama sonrasında, Expo 2016 Antalya için ülkelere katılım davetiyelerinin çıkartılmaya başlanacağını açıkladı. Vali Öztürk, Dışişleri Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre 100'ü aşkın ülkenin katılımının beklendiği Expo 2016 Antalya için ülke davetiyelerinin 2014 başlamadan tamamlanacağını söyledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Bakanlığı Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title