Haberler

Antalya Hdp'li Oluç: 100 Vekille Döneceğiz

Hdp'li Oluç: 100 vekille döneceğiz Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, 80 vekille ayrıldıkları TBMM'ye 100 vekille döneceklerini iddia etti.

Hdp'li Oluç: 100 vekille döneceğiz

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, 80 vekille ayrıldıkları TBMM'ye 100 vekille döneceklerini iddia etti.

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde inşaat işçilerini ziyaret edip briket üzerinde kahvaltı yapan Saruhan Oluç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oluç, siyaset konuşmayacağını belirtmesine rağmen işçilerin konuyu siyasete getirmesi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Türkiye'de insanların ekmeğini kazanırken haklarının yenilmemesi gerektiğini belirten Saruhan Oluç, "Türkiye'de ayda 120 ile 150 arasında kardeşimiz iş cinayetine kurban gidiyor. Özellikle nşaat ve tarım alanında sorunlar yaşanıyor. Bunu aşmanın yolu sosyal adaleti sağlamak. İktidarda adında 'Adalet' olan bir parti olacak da bir ülkede bu kadar adaletsizlik olacak. Dün Başbakan öğrencilerle konuşurken 'Benim bir yüzüme bakın, hiç IŞİD'i destekleyecek yüz var mı?' demiş. Yahu sen de yüz kalmadı ki neyi desteklediğin belli değil. Yüzsüz bir adam" dedi.

'80 VEKİLLE AYRILDIK, 100 VEKİLLE DÖNECEĞİZ'

Devletin yıllardır halkı Türk ve Kürt diye ikiye ayırdığını kaydeden Saruhan Oluç, herkesin bu ülkede eşit ve kardeş olduğunu belirtti. Bir gazetecinin, HDP'nin Antalya'dan tekrar milletvekili çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki sorusu üzerine Saruhan Oluç, şu yanıtı verdi:

"Geçen dönem Antalya'da gördüğümüz ilgiyi yine görüyoruz. İnsanlara güven vermişiz. Biz inşallah Antalya'da oylarımızı artıracağız. Daha iyi bir sonuç alacağız. Bizim için Türkiye düzeyinde baraj yüzde 10 değil, yüzde 13'tür. Bu TBMM'den 80 vekille ayrıldık, 100 vekille geri döneceğiz."

Bir işçinin seçimde aynı sonuçların çıkması halinde tekrar seçime gidilip gidilmeyeceği yönündeki sorusuna ise Oluç, "'Ben kazanana kadar seçim yapacağım' diye bir şey var mı? O zaman haftada bir yapalım. Onu yapamazlar" karşılığını verdi.

'MİLLET ONLARA OY VERSİN DİYE KORKUTUYORLAR'

Bir işçinin sorusu üzerine konuyu sandığa getiren Saruhan Oluç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir meclis başkanı var. Eski Savunma Bakanı İsmet Yılmaz. Demiş ki, 'Tek parti iktidarı çıkmaz ise kimse iş miş beklemesin.' Yahu sanki işimizi bunlar veriyor. Bu kadar ayıp. Sürekli tehdit. Biri Van'da 'Beyaz toros' diyecek, öbürü 'İş vermeyiz' diyecek, öbürüsü diyecek 'Bak seçim yeniden olur.' Eee niye bunları söylüyorlar? Millet korksun da bunlara oy versin. Bunlar sandıkla geldi, sandıkla gitmeyi de kabullenecekler."

Demirci ustası bir işçi de CHP'lilerin ısrarla MHP ile koalisyon kurma söylemini dillendirdiği yönündeki bir soruya ise Saruhan Oluç, "CHP taktik yapıyor. Akılları sıra zannediyorlar ki, Kılıçdaroğlu 'MHP ile koalisyon kurarız' deyince MHP'lilerin gelip onlara oy vereceklerini düşünüyor. Bunlar ham hayaller" dedi.

'HAREKETLİ SEÇMENDEN 10 VEKİL KAZANDIK'

Saruhan Oluç, bazı işçilerin başka ilden geldiklerini ve gitmek için paraları olmadığını belirterek, 1 oyun bile değerinden söz etti. Oluç, vatandaşları bir ilden diğer ile oy kullanması için götürebileceklerini hatırlatarak, '7 Haziran'da hareketli seçmen sayesinde 10 milletvekili kazandık" dedi.

HDP'den oy çalındığı zaman CHP ve MHP'ye de zarar verdiğini vurgulayan Saruhan Oluç, "HDP meclise girmemiş olsa CHP ve MHP'nin masaya oturma şansı olmaz. Olacaklarsa koalisyon ortağı, bizim sayemizde olacaklar. Onun için CHP ve MHP'den bir teşekkür bekliyoruz ama arkadaşlar bunu daha fark etmedi" diye konuştu.

MUHTARLAR CUMHURİYET TARİHİNDE BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yüklenen Saruhan Oluç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adam sabah kalkıyor HDP ile başlıyor, gece yatana kadar HDP'yi konuşuyor. Başka hiçbir şey konuşmuyor. Dün yine muhtarlar toplantısına gitmiş. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde muhtarlar böyle zulüm çekmedi. İkide bir milleti toplayıp oraya getiriyor. Konuşup duruyor işte. Cumhurbaşkanının bize en çok gıcık olduğu şey de saz çalamaması. Bizim eş genel başkanımız da saz çalıyor ya, o çok kıskandı bunu. İkide bir çıkıp 'saz çalıyor' diyor. Yahu sana ne, git sen de ders al öğren, çal. Bizim eş genel başkanımız dedi ki, 'Ben çaldıklarımı söylüyorum, sen de çaldıklarını söyle.' Ama söyleyemiyor. Derdi o yani."

Saruhan Oluç, yaklaşık 1 saat kaldığı inşaattan ayrılırken kendisini bekleyen çocukları sevdi, kadınlarla da bir süre sohbet etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Saruhan Oluç Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title