Haberler

Antalya'da Fırtına Temizliği

Antalya'da dün saatte 70 kilometre hıza ulaşan fırtına birçok evin çatısını uçurdu, ağaçları yerinden söküp, bir caminin minaresini yıktı.

Antalya'da dün saatte 70 kilometre hıza ulaşan fırtına birçok evin çatısını uçurdu, ağaçları yerinden söküp, bir caminin minaresini yıktı. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar ise fırtınanın geride bıraktıklarını temizlemek için yoğun çaba harcadı.

Kentte dün akşam saatlerinde etkisini artıran ve zaman zaman hızı saatte 70 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Aksu İlçesi'ndeki Güzelyurt Camii'nin minaresi yola çöktü. Çökme esnasında yoldan araç ya da yaya geçmemesi olası can kaybını engelledi. Bugün erken saatlerde camiye gelen belediye görevlileri yıkılan minarenin parçalarını temizledi. Aynı mahallede bulunan evlerin çatıları uçarken bir binanın yüzlerce kiloluk çatısı domates serasının üzerine düştü.

Fırtınadan en çok etkilenen Gebizli Mahallesi'nde çatıda bulunan güneş paneli kazanları ve güneş panelleri kağıt gibi uçtu. Bir apartmanın asma katından uçan çatı malzemeleri Hüsnü Atış'ın tek katlı evinin üzerine düştü. Evlerinin salonunda otururken içeri giren demir parçası nedeniyle gökyüzünü görebildiklerini belirten oğlu Murat Atış, "Büyük gürültü koptu, neye uğradığımızı şaşırdık. Odadan çıkınca evin ortasında koca bir demir gördük. Babam demiri çıkardı. Şimdi çatıyı tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Hortumun geçtiği sokaktaki Binali Sağlam'ın evinde ise mutfak malzemeleri yatak odasına savruldu. Mutfak kapısı menteşelerinden sökülerek yatak odasına girdi. 3'üncü kattaki evlerinden uçmamak için duvarın arkasına sığındıkların belirten Sağlam, "Davlumbaz borusu mutfak malzemeleri ne varsa yatak odasına toplandı. Mutfak kapısı 3 parça halinde yatak odasından çıktı. Kendimize bir şey olmadığı için şükrediyoruz" diye konuştu. Belediye ve polis ekipleri ev ve işyerlerinde zarar tespiti yaparken kopan elektrik telleri görevliler tarafından tamir edildi.

Fırtınada, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki özel bir kolejin istinat duvarı da çöktü. Kolejin bahçesinde bulunan basketbol potası, futbol kaleleri gibi spor malzemeleri yerle bir oldu. Eğitime devam eden kolejin bahçesi savaş alanını andırdı. Aynı bölgedeki bir halı sahanın zemini fırtınanın şiddetiyle yerinden sökülürken çevresindeki demir korkuluklar palmiye ağaçlarının üzerine devrildi.

Kent merkezinde devrilen ağaçları, yıkılan duvarları ve zarar gören bölgeleri temizlemek için itfaiye ve beledriye ekipleri seferber oldu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelyurt Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title