Haberler

Antakya'da Toplu Nikah Töreni

Antakya Belediyesi ve Antakya Aşiretler Sosyal Yardımlaşma Derneği İşbirliğiyle Düzenlenen Toplu Nikah Töreninde, Aşiret Mensubu 33 Çiftin Nikahı Kıyıldı.

Antakya Belediyesi ve Antakya Aşiretler Sosyal Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen toplu nikah töreninde, aşiret mensubu 33 çiftin nikahı kıyıldı.

İpek Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplu nikah törenine; Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, belediye başkan yardımcıları, Antakya Aşiretler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nejat Özkan ve diğer davetliler katıldı. Kentin kenar mahallelerinde yaşayan aşiret mensubu çiftlerin nikahını kıyan Başkan Yeloğlu, nikah töreni öncesinde yaptığı konuşmada, "Aşiret üyelerinin kurduğu dernek sayesinde toplumdan dışlanan insanlarımızın yeniden topluma kazandırılmaları noktasında bir muhatap kazandık. Derneğimizle birlikte hayata geçirdiğimiz ilk proje ise bu toplu nikah töreni oldu. Bundan sonra da farklı etkinliklerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığımız bu toplu nikah töreni ile 33 kadınımızın daha medeni haklara kavuşmasını sağlıyoruz. Genç çiftlerimizin bundan sonraki yaşamlarında mutlu ve mesut olmalarını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra, aralarında çocukları olan çiftlerin de bulunduğu 33 çiftin nikahı Başkan Yeloğlu tarafından toplu olarak kıyıldı. Başkan Yeloğlu'nun eşi Fatma Yeloğlu da, çiftlere altın taktı.

Nikah töreninin ardından genç çiftler hep birlikte dans etti.

(OK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title