Haberler

Antakya, Anadolu'dan Asırlar Önce Müslüman Olmuş Bir Şehirdir

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Hatay'a gelen Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve ekibi onuruna akşam yemeği verdi.

Çalışkan, çiftlikte verdiği yemekte yaptığı konuşmada, anadoludan dört asır önce İslamla şereflenmiş olan bu topraklarda Hz Ömer efendimizin hakkı vardır. Onun döneminde burası fethedilmiştir dedi. Heyete Hatay'ın tarihi ile ilgili de bilgi veren Çalışkan, "Kuran değerli şahsiyetlerin örnek mücadelelerini insanlara örnek olsun diye anlatır. Habib-i Neccar hazretleri de bir Kur'an kahramanıdır. Kur'an'da direnişi anlatılır dedi.

Çalışkan ayrıca, İslam büyüklerinden Bayezid-i Bestami ve Ahmet el-Kuseyri Hazretlerinin de Hatay'ın manevi dinamikleri olduğunu anlattı.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan da, Çalışkan'a ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek Hatay'ın çok önemli bir coğrafya olduğunu, arz-ı mevud sınırları içinde olduğunu söyleyerek, yurdun dört bir yanı olduğu gibi Hatay'a da Hatay'ın gençliğine de sahip çıkmak hepimizin görevidir dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Necmettin Çalışkan Salih Turhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title