Haberler

Anne ve Babasının Adını Hemodiyaliz Cihazında Yaşatacak

Anne ve babasını böbrek yetmezliğinden kaybeden işadamı Yıldırım Cömertoğlu, ailesinin tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne anne ve babası için iki hemodiyaliz cihazı bağışladı.

Anne ve babasını böbrek yetmezliğinden kaybeden işadamı Yıldırım Cömertoğlu, ailesinin tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne anne ve babası için iki hemodiyaliz cihazı bağışladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1994 yılında mezun olan Delphin Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yıldırım Cömertoğlu, 10 yıl süren böbrek yetmezliği sonucu 46 yaşında hayatını kaybeden annesi Nuran Cömertoğlu ve yine böbrek yetmezliğinden 68 yaşında hayatını kaybeden babası Rüstem Cömertoğlu'nun adlarını hemodiyaliz cihazında yaşatacak.

15 yıl önce böbrek yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden annesi Nuran Cömertoğlu'nu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde diyalize götürdüğü sırada bağışta bulunacağına ahdeden işadamı Yıldırım Cömertoğlu, amacına ulaştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Başmüdür Dr. Işık Özcan ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fevzi Ersoy ile bir araya gelen işadamı Cömertoğlu, anne ve babası adına hemodiyaliz cihazı bağışladı.

Hemodiyaliz cihazı için işadamı Cömertoğlu'na teşekkür eden Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, bu tür davranışın örnek olması gerektiğini belirtti. Doç.Dr. Erdoğan, bu bağış sayesinde hastanenin daha iyi hizmet vereceğini, hastaların ihtiyaçlarının daha iyi karşılanacağını ifade etti.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fevzi Ersoy ise kronik böbrek yetmezliğinin toplumsal bir sorun olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ersoy, sadece hastaların değil, ailelerin ve toplumun da bu hastalıktan etkilendiğini belirtti.

Annesinin 10 yıl diyalize girmesine rağmen uygun böbrek bulunamadığı için hayatını kaybettiğini belirten Cömertoğlu, şöyle konuştu: "Küçük yaşta hastaneye annemle gelip giderken, kronik böbrek yetmezliği bilmiyordum. Annemde sorun çıktı. Hastanede tanı konulunca sevindim. İlaçla geçecek zannettim. Ama yıllarca hastaneye gidip geldik ve annem diyalize girdi. Şu an, diyaliz hastalarının durumu o zamana göre daha iyi. O zamanki yaşadıklarım beni etkiledi. Yine annemle birlikteyken, 'Buraya ben bağışta

bulunacağım' diye ahdetmiştim. ilk kez 6 ay önce Kasım ayında babam Rüstem Cömertoğlu adına bağış yaptım. Bunu da geleneksel hale getirmeye çalıştım. Şimdi annem Nurcan Cömertoğlu adına bağışta bulundum. Unutmayalım ki, diyalizden çok böbrek bağışında bulunmak daha kesin çözüm"

Cömertoğlu, daha sonra hastanede bulunan diyaliz hastalarıyla sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Abdullah Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title