Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Mersin'de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları Ankara'da dün düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi.

Mersin'de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları Ankara'da dün düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, terörü şiddetle kınadıklarını ve hain saldırılardan medet bekleyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Ekinci, saldırılar karşısında sağduyulu olmak gerektiğine dikkati çekti.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını aktaran Ekinci, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki barış ve huzur ortamından rahatsız olan güçler yine haince planlar kurarak birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki büyük Türk milleti, her defasında bu badireleri atlatmayı başarmış ve birlik, beraberlik içinde teröre ve teröristlere gereken cevabı vermiştir. Bu saldırılar karşısında da metanetimizi korumalı ve sağduyulu olmalıyız. Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği olarak bizlere tarifsiz acılar yaşatan bu hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Mersin inşaat sektörü adına, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diler, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ederiz."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz ise Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Yılmaz, benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta durulması gerektiğini ifade ederek, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmadığını vurguladı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de terör saldırısını ve terörden beslenenleri şiddetle kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Yılmaz Ekinci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title