Haberler

Çubuk'ta 320 çiftçiye vişne fidanı dağıtıldı

Güncelleme:

Ankara'nın Çubuk Belediyesi, hayata geçirilen "Çubuk'un Vişnesi Güzeldir İçmesi" projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz vişne fidanı dağıttı.

Ankara'nın Çubuk Belediyesi, hayata geçirilen " Çubuk'un Vişnesi Güzeldir İçmesi" projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz vişne fidanı dağıttı.

Çubuk Vişnesi Komposto Üretim Tesisi önünde düzenlenen törende 320 çiftçiye, 2 bin 500 fidan verildi.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk'un vişne üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

İlçede üretilen vişnenin ekonomik değerinin artırılması amacıyla çalıştıklarını belirten Demirbaş, bu çalışmayla ilçedeki vişne ağacı sayısını artırarak vişneyi ekonomik değeri yüksek ürün haline getirmeye çalıştıklarını aktardı.

Demirbaş, Çubuk vişnesinin coğrafi işaret belgesi alması için çalışma yürüttüklerini dile getirerek, "Ürünümüz coğrafi işaretli bir ürün haline gelecek. Bugün vişne fidanımızı dağıtacağız. Sizler onları toprakla buluşturacaksınız. İnşallah hep birlikte de ürünlerimizi toplayacağız.

Kuracağımız tesiste de bu vişneleri işleyerek organik vişne suyu haline getireceğiz. Bu tesis tüm üreticilerimize de örnek olacak." diye konuştu.

Fidan alan üreticilerden Nursel Büyükçolak, kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturacaklarını belirtti.

Hatice Arıkan ise kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, "Devletimize Allah zeval vermesin. Herkese bol bol kazanç versin. Biz de bu fidanları büyütüp herkese vişne ikram edeceğiz. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Törene, Kaymakam Adem Keleş, Çubuk Tarım ve Orman İlçe Müdürü Cengiz Akbayrak, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Yazıcı da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çubuk Belediyesi Hisarcık Ankara Çubuk Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title