Haberler

Altın Fiyatlarındaki Ani Yükseliş

Altın fiyatlarındaki ani yükseliş- Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Keskin, altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin, vatandaşı harekete geçirdiğini söyledi Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin, vatandaşı harekete geçirdiğini söyledi.

Altın fiyatlarındaki ani yükseliş- Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Keskin, altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin, vatandaşı harekete geçirdiğini söyledi Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin, vatandaşı harekete geçirdiğini söyledi. Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarında yaşanan ani yükseliş nedeniyle altın borcu olan kimi vatandaşın ciddi sıkıntı çektiğini kiminin ise elindeki altını bozdurup artıştan faydalanmaya çalıştığını söyledi.Elindeki altını bozdurmak isteyenlerin her geçen saat biraz daha arttığını ifade eden Keskin, bu durumun kendilerini de nakit sıkıntısına soktuğunu dile getirdi.Dünya piyasasında yaşanan ekonomik dalgalanmanın Türkiye'yi de etkilediğini savunan Keskin, "Altın fiyatları bir anda fahiş şekilde arttı. Doğal olarak vatandaş altın almıyor, bu dalgalanmanın etkisiyle yükselen fiyatlar karşısında elindeki altınları satmak istiyor. Bu da altın satamayan ve sürekli almak zorunda kalan kuyumcuların elinde nakit para sıkıntısını artırıyor" ifadelerini kullandı. Yaşanan artışın en fazla evlilik planları yapan gençleri etkilediğine işaret eden Keskin, 20 gramlık bir bileziğin 10 gün önce bin 700 lira olduğunu, aynı bileziğin şu anda bin 900 liraya kadar yükseldiğini dile getirdi.Keskin şöyle devam etti: "Altın yükseldiği zaman kuyumcular satış yapamıyor. Sadece gelen altınları bozmakla yetiniyor. Bu durum nakit sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Altın yükseldi diye kurumcu 'ben altın bozmuyorum' diyemez. Elinde nakit parası varsa zaten bozuyordur. Olmadığı zaman da yapacak bir şey yoktur. Şu anda düşüş veya yükseliş belli değil. Her an düşebilir de yükselebilir de. Her şeyi zamana bırakıyoruz. Bizler, fiyatların düşmesinden yanayız. Çünkü fiyatlar düşerse bizler iş yapmaya başlayacağız." .

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Keskin Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title