Haberler

İsrail'den Almanya Başbakanı Merkel'e Devlet Nişanı

Güncelleme:

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Almanya Başbakanı Merkel'e, düzenlenen resmi törenle İsrail'in güvenliğine katkılarından ötürü devlet nişanı verdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, Cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenen resmi törenle " İsrail'in güvenliğine katkılarından ötürü" devlet nişanı verdi.

Peres törende yaptığı konuşmada, "Bu nişanı, İsrail'in güvenliğinin sağlanmasına katkılarını takdir ettiğimden ötürü Sayın Merkel'e verme kararı aldım" dedi. Peres ayrıca "cesur, akçakgönüllü, sadece anı kapsayan değil geleceği de içine alan vizyon sahibi bir kadın" olduğu için Merkel'in onurlandırıldığını belirtti.

Nişanın, antisemitizme ve Yahudi felaketini (Holokost) yalanlayanlara karşı verdiği mücadeleden dolayı Merkel'in hakettiği takdirin göstergesi olduğunu dile getiren Peres, "İlkesel tutumun için sana teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Merkel de verdiği nişandan ötürü Peres'e teşekkür etti. Almanya'nın İsrail devletinin yanında olduğunu ifade eden Merkel, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İsrail-Filistin barış müzakereleri için sarfettiği çabaların başarılı olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel, beraberinde 16 bakandan oluşan üst düzey heyetle dün akşam Tel Aviv'e gelmişti. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Şimon Peres Almanya İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title