Haberler

Alkin: "Terörle Mücadeledeki Başarının Sebebi, Yerli ve Milli Teknolojik Bilgi Akışı"

Bilgi Ekonomisi Derneği(BİDER) ve Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği(MOBİLSİAD) Başkanı Kerem Alkin, Türkiye’nin son dönemlerde terörle mücadelede başarılı olmasının en büyük sebebinin, terörle mücadeledeki bilgi akışının yerli ve milli teknoloji ile yapılması olduğunu söyledi.

Bilgi Ekonomisi Derneği(BİDER) ve Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği(MOBİLSİAD) Başkanı Kerem Alkin, Türkiye'nin son dönemlerde terörle mücadelede başarılı olmasının en büyük sebebinin, terörle mücadeledeki bilgi akışının yerli ve milli teknoloji ile yapılması olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve özel bir banka ortaklığı ile Türkcell ana sporluğunda Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen, "Türkiye Teknoloji Buluşmaları"nın bu yıl ki ilk toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) ve Samsun Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde yapılan toplantının bu yıl ki ana konusu "Dijitalleşme" oldu.

Ulusoy: "Dijital dönüşüme ayak uydurmamız lazım"

Toplantıda açılış konuşması yapan Samsun Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Günhan Ulusoy, "Telefon 1878'de icat edildiğinde demir yolu lokomotifi üreticileri için bu bir tehlike değildi. Çünkü telefonun 100 milyon kullanıcıya ulaşması 75 yıl aldı. Cep telefonu icat edildikten 16 yıl sonra 100 milyon kullanıcıya ulaştı. İnternet 7, Facebook 4 yılda, Instagram 2 yılda, en çarpıcı ise Candy crush 1 yılda 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Biz 100 yıl önceki akranlarımıza göre çok farklı bir dünyanın içerisindeyiz. Türkiye bu noktada kötü bir noktada değil. Kullanıcı sayısına göre dünyada Facebook'ta 6'ıncı Instagram'da 4'üncü sıradayız. Bunlarla haşır neşiriz. Ama bunların faydalarından nasiplenmek için dijital dönüşüme ayak uydurmamız lazım" diye konuştu.

Murzioğlu: "Zengin olmak bir bilgisayar ve iyi bir fikir kafi"

Girişimciliğin, günümüzde en önemli zenginleşme, kalkınma ve toplumsal refahı yükseltme aracı olduğunu belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "Geçtiğimiz yüzyıl, 3. Sanayi Devrimi dönemiydi. Kaynağı da petroldü. Bu yüzyıl, 4. Sanayi Devrimi'ni yaşıyoruz. Kaynağıysa insan. Geçtiğimiz yüzyılda amaç, zengin doğal kaynaklara, petrole ulaşmaktı. Şimdiyse amaç insan kalitesini artırmak. Zira zenginlik, doğal kaynakla değil, fikir üreterek geliyor. Fikri üreten de insan. O yüzden artık dünyanın en güçlü insanları, en çok takip edilen, en çok rol model alınan kişileri, girişimciler. Çünkü girişimciler dünyayı, iş yapma biçimini, muazzam bir şekilde değiştiriyor, alıştığımız ezberleri bozuyorlar. Sürücüsüz otomobiller, robotlar, yapay zeka, dünyanın yeni gerçekleri. Eskiden dünyanın en büyük kurumları; petrol şirketleri, büyük bankalar, dev sanayi kuruluşlarıydı. Şimdi, Google, Facebook, Amazon, Tesla, Alibaba gibi genç teknoloji şirketleri bunların yerini alıyor. İçinde bulunduğumuz bu çağ aslında bizim gibi, sanayileşmede Batı'nın gerisinde kalmış ülkeler için büyük fırsat sunuyor. Eskiden zengin olmak için, milyarlarca dolar yatırım yapmak, tesis inşa etmek gerekirdi. Artık bir bilgisayar ve bir iyi bir fikir kafi. Bu fırsatları değerlendirebilmek için önce girişimci sayımızı arttırmalıyız. İkincisi ise mevcut işletmelerimizdeki teknoloji kullanımını arttırmalıyız" dedi.

Alkin: "Sanal yollar yetersiz"

Çin'in dijital dönüşüme büyük bir pay ayırdığını belirten BİDER ve MOBİLSİAD Başkanı Kerem Alkin, "Ülkelerin dijitalleşmesi, veri aktarımını gerçekleştirecek sanal otoyolları inşa edebilmemizden geçiyor. Donanım ve yazılımda da önemli bir beceriye ulaşmamız lazım. Çin 13. kalkınma planına 2016 yılında geçti. 13. kalkınma planına internet plas diye bir isim koydular. Çin'de 5 yıl içerisinde yüzde 98,2 nüfusa internet götürmeyi hedefliyorlar. Bunu da dünyada internet bağlantı hızının 2 katı hızla yapmayı planlıyorlar. Çin'in 5 yıllık süreçte internet plas, sanal otoyol için ayırdığı para 290 milyar dolar. Ülkeler dijital dönüşümü çok ciddiye alıyorlar. Türkiye olarak dijital dönüşümde iki önemli misyonumuz var. Dijital dönüşüm için gerekli alt yapıyı oluşturmak ve ekosistemi sağlamak gerekiyor. 278 bin kilometre civarında fiber optik kablo alt yapımız var. Şu an için bunun 1 milyon kilometre olması gerekiyordu. Dijital dönüşümle ilgili bir ekosistem oluşturmamız gerekiyor. Değer sistemi ile ilgili bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu işte iddialı ekosistemi oluşturmak için ciddi adımlar atıyorlar. Ülkeleri kendi coğrafyasında lider olmasını; ekonomik, askeri, siyasi gücü ve bilgi üretme kabiliyetiyle, o bilgiyi kendi yerli ve milli teknolojisiyle üretebilme becerisine sahip olmasıyla olabiliyor. Türkiye'nin son dönemlerde terörle mücadelede başarılı olmasının en büyük sebebi, terörle mücadeledeki bilgi akışının yerli ve milli teknoloji ile yapılıyor olması. Bu terörle mücadeledeki başarıyı çok yükseltti" şemlinde konuştu.

Samsun'da bir otelde düzenlenen toplantıya ayrıca; TOBB E-Ticaret Meclis Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, Türkcell Kurumsal Satış Direktörü Barbaros Özdemir, iş adamları, teknoloji firmalarının temsilcileri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kerem Alkin Facebook Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title