Haberler

Ali Aydın'ın İlk Filmi "Küf" Venedik'te Geleceğin Aslanı Ödülünü Kazandı

Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf, dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü kazandı.

Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf, dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü kazandı. Yönetmen Ali Aydın, "Bugün dünyada binlerce kayıp var. Ödülü kayıplarını aramaktan asla vazgeçmeyen Cumartesi Anneleri'ne adıyorum" dedi.

Geleceğin Aslanı'na layık görülen Küf, 2 Eylül Pazar günü International Film Critics' Week (Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası) Bölümü'nde dünya prömiyeri yaptı. Filmin İtalya haklarını alan Sacher Film'in sahibi, ünlü İtalyan yönetmen, oyuncu ve yapımcı Nanni Moretti de gala gösteriminde film ekibini yalnız bırakmamış ve ekiple beraber filmi izlemişti.

TÜRKİYE PRÖMİYERİ ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA

Küf'ün Türkiye prömiyeri ise 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal yarışma bölümünde gerçekleştirilecek. 18 yıldan bu yana kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.

Türkiye- Almanya ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün ve Hamburg Film Fonu desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz sene Adana'nın Pozantı ilçesinde ve Belemedik Köyü'ndeki Hacıkırı Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Saraybosna Film Festivali'nde 'Work in Progress Ödülü'nü kazanan filmin post prodüksiyon işlemleri Berlin'de tamamlandı. Yapımcılığını Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın beraber üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel yaparken, sanat yönetimi Yunus Emre Yurtseven ve Meral Efe'ye ait.

Ali Aydın'ın 'Senarist-Yönetmen' olduğu filmde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner, Tansu Biçer rol aldı. Yapımcılığını Gökçe Işıl Tuna, Sevil Demirci, Cengiz Keten, Ali Aydın'ın üstlendiği filmin ortak Yapımcıları; Falk Nagel, Jessica Landt. Görüntü Yönetmenliği'ni Murat Tuncel; Sanat Yönetmenliğini; Yunus Emre Yurtseven, Meral Efe'nin yaptığı Küf'ün konusu şöyle:

"Basri, demiryollarında yol bekçisi olarak çalışmaktadır ve yalnızdır. Tek oğlu olan Seyfi tam 18 yıl önce, okuduğu üniversitede öğrenciyken gözaltına alınmış ve o günden sonra hiç kimse Seyfi'den başka bir haber alamamıştır. Bu durumda ne ölüdür Seyfi ne sağ, ne vardır ne de yok. Basri'nin oğlu kaybolduktan altı yıl sonra eşi de ölmüştür. Basri oğlunun kaybından sonra kendisini yavaş yavaş toplumdan soyutlamaya başlar. Onu günden güne çepeçevre saran bir umut yaşatır."

ALİ AYDIN

Filmin Yönetmeni Ali Aydın, 1981'de İstanbul'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi (Art Manegement) bölümünde okudu. Çeşitli film ve televizyon dizilerinde yönetmen asistanlığı yaptı. Senaryosunu yazıp, yönettiği ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen 'Küf', Aydın7ın ilk sinema filmi oldu. Yönetmenliğini Ömür Atay'ın yapacağı "Evine Dön" isimli Kültür Bakanlığı destekli sinema filminin senaristliğini yaptı.

DHA(AÖ/İD)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Aydın Türkiye Venedik Politika Güncel Haberler

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title