Haberler

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir Açıklaması

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, turizm sektöründe en önemli konunun güven olduğunu belirtti.toplantıda konuştu.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, turizm sektöründe en önemli konunun güven olduğunu belirtti.

Özdemir, Antalya'nın Alanya İlçesinde, ALTSO tarafından yürütülen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Teklif Çağrısı Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 'Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek" başlıklı

toplantıda konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ALTSO'da düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Alper Çetinkaya, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve turizmciler katıldı. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, toplantıda oda olarak 3 yılda 3 milyon Avro'dan fazla projelerden pay aldıklarını ve bunun

oda bütçesinden bile fazla olduğunu belirtti.

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya olarak örnek bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu proje ile Alanya genelindeki konaklama tesislerinin ve sektörle ilişkili tüm paydaşların Travelife Sürdürülebilirlik Sistemine entegrasyonunu sağlanıp Alanya'daki konaklama tesislerinin Avrupa'daki tesislerle rekabet edebilir hale getirilmesi hedeflendi. Bu doğrultuda geçen 6 aylık dönemde ilçemizdeki 30 Konaklama tesisine Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi anlatılarak 17 tesisin iç değerlendirme süreci ve belgelendirilmesi proje kapsamında gerçekleştirildi."

ALANYA'DA GÜVEN BUNALIMI VAR

Toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in söyledikleri damgasını vurdu. Kaymakam Özdemir, bu çalışmanın daha minimal sektör düzeyinde bir güven ortamı, güven adası oluşturma çabası olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ana sektörün sorunlarını masaya yatırmaya çalıştığımızda karşımıza çıkan en önemli konu güven ya da en azından ben böyle olduğunu düşünüyorum. Sektörün Alanya ile ilgili kısmında sektörün ciddi bir güven bunalımı var. Bizim turizm bakışımızda, yaklaşımımızda, turistlerle muhatap oluş tarzımızda onlara ev sahipliği yapma tarzımızın bir yerlerinde problem var. Turist ve bizim aramızda sorun var. Az önce ALTSO başkanı ile konuştuk, şöyle bir yere geldik, Alanya'ya gelen turiste ödül vermek lazım. Çünkü, niye Alanya'ya geldiğini bilmiyoruz. Emin olun bizim için gelmiyorlar. ya deniz için ya güneş için ya da başka bir şey için. Yani bu korkunç bir şey. Neden böyle oluyor? Neden sektörü bu hale getiriyoruz? Ben bunu halen çözemedim."

Çok hızlı bir şekilde güven adaları oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, sözlerine şöyle devam etti, "Ben turizmle ilgili size bir şeyler söylerken hicap duyuyorum. Çünkü bütün ülke turizmi sizden öğrendi ve hala da öğrenmeye devam ediyor. Alanya için, Alanya turizmi için herhangi bir tanıtım yapmaya gerek yok. Çünkü Alanya'ya gelen turist bizzat yeterli çünkü o Alanya'yı gittiği yerde tanıtır. Alanya'ya her gelen turist, her iki kişiye Alanya'dan bahsetse

ben gittiğim yerde ilgi görürsem, itibar görürsem, insanlık görürsem her gördüğümü anlatırım, eminim ki onlarda aynı şekilde burada gördükleri ilgiyi gittikleri yerde anlatacaklardır." Bu güven adasını oluşturmak gerektiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "İngiliz turist buraya geldiğinde kendisini, kendi ülkesindeymiş gibi hissetmeli, kendi ülke ve memleketinin kendi sokağında gibi hissetmeli. En ufak bir güvenlik değil esenlik endişesi dahi olmamalı. Yani acaba başıma bir şey gelir mi, trafikte sorun yaşar mıyım, sokağa çıkabilir miyim gibi endişeleri olmamalı. Burası bir turizm kenti ve bütün geleceğini buna bağlanmış bir yerdeyiz. Turizmin ne kadar hassas ve ne kadar ilgi gösterilmesi gereken bir sektör olduğunu benim size söylememe gerek yok."

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

Gelinen noktada çok ciddi açmazların bulunduğunu belirten Kaymakam Erhan Özdemir, şunları söyledi: "Bu çalışma önemsenmesi gereken bir çalışma. Gerçi ben 600 tesisle görüşüldüğünü ve bunun sonucunda 30 kişinin başvurup 17 tane işletmenin de, belge almasına ne kadar da hayal kırıklığı yaşasam, tabi bunun bazı bilgilendirmelerde eksiklik olabileceği kanısına vardım. Sanırım işletme sahipleri önce bu sistemin çalışıp, çalışmadığını görmek istiyorlar. Her ne olursa olsun güzel bir çalışma. Konaklama sisteminde ya da zincirinde güven kanununu ön plana alan ve gelecekteki turizme güvence veren bir sistem. Bence bu sertifikasyon ve akreditasyon sistemini sokakta insanlarla muhatap olan herkesle uygulamak zorundayız. Gelen turist nereden geliyorsa gelsin, Alanya sokaklarında kendi evindeymiş gibi, salonunda ve bahçesinde geziyormuş gibi hissetmeli. Eğer bunu sağlayamıyorsak, bizler turizmden hiçbir şey beklemeyelim"

Kaymakamın konuşması salondaki izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlanırken, konuşma sonrası 17 işletme sahibine sertifika verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Erhan Özdemir Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title