Haberler

Alanya'daki Cinayetle İlgili Dava

Güncelleme:

Alanya'da iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü, diğer kardeşi ise yaraladığı iddia edilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Alanya'da iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü, diğer kardeşi ise yaraladığı iddia edilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu olarak "Bıçakla adam öldürmek" suçundan yargılanan Murat B. (22) ve Remzi Tanrıverdi (22), "Cinayete azmettirme" suçundan yargılanan Mehmet Şah B. (26) ile "Suçlulara yardım etme" suçundan yargılanan Gürcistan uyruklu Ramila Babaeva (30) ile saldırıda yaralı kurtulan Deniz Çelik, ablası Birgül Çelik (23) ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, Murat B'nin akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu bildirildi.

Üzerine alınan cep telefonu hattı nedeniyle davada adı geçen sanıkların ağabeyi H.B'nin, Diyarbakır'da Kürtçe verdiği ifadenin çevrisi de duruşmada yapıldı. H.B, ailesi ile aralarında sorun varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını, okuma yazmasının bulunmadığını, dolayısıyla cinayeti kardeşlerinin işlediğine yönelik bir itirafın söz konusu olamayacağını belirtti.

Sanıkların avukatı Ezgi Tuncel ise müvekkilinin babalarının katil zanlısına ulaşabilmek için sosyal medyayı kullandığını söyledi. Öldürme olayının ani kast ile meydana geldiğini ifade eden Tuncel, Mehmet Şah B'nin tahliyesini istedi.

Sanık avukatlarından Osman Doğan da müvekkili Tanrıverdi'nin cinayetten 2 ay kadar sonra iş yerinde gözaltına alındığını belirterek, kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 20 Şubat'a erteledi.

Olay

Alanya'da 1 Aralık 2012'de Ercan ile Deniz Çelik kardeşler, parkta yüzleri maskeli bir grubun bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ercan Çelik kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Deniz Çelik ise yaralanmıştı. Olayla ilgili Mehmet Şah B, Murat B. ile olaya yardımcı olduğu öne sürülen Gürcistan uyruklu kadın Babaeva İstanbul'da, Tanrıverdi de Diyarbakır'da gözaltına almış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

Olayın kan davası nedeniyle işlendiği iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Çelik Mehmet Şah Gürcistan Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title