Haberler

"Akıllı Baret Artık Patentli Türk Malı"

Güncelleme:

Ülkemizde ve dünyada her bir dakikada büyüyen ve yenilenen teknolojinin yeni ürünü "Akıllı Baret" Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenerek patenti verildi.

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Mezunu Enes Ekim, Akıllı Baret Kontrol Sistemini geliştirerek, iş güvenliğinde önemli bir buluşa imza atmıştı. Geçtiğimiz yıl Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan başvuru değerlendirilerek geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama yapan Enes Ekim "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız patent başvurusu bir yıllık inceleme ve dünya çapındaki araştırmalarının ardından kabul edil. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Baret, kullanım zorunluluğu olan kişisel bir koruyucudur. 2015 yılı için açıklanan resmi pazar payı 33 milyon dolardır. Geliştirilen Akıllı Baret Kontrol Sistemini, baretin gerekli alanlarda ve gerekli zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı raporlanarak iş güvenliği uzmanları ya da şirket yetkilileri tarafından anlık olarak masaüstü, web ve mobil ortamlarda görüntülenebiliyor. Bu sayede fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizması oluşarak, iş güvenliği ve işçi sağlığı da korunacak. İlk prototipini üreterek Türk Patent Enstitüsü'ne geçtiğimiz yıl Kasım ayında patent başvurumuzu yapmıştık. Geçtiğimiz günlerde patentimiz tescillendi. Aynı zamanda Bakanlıklar ve sektörün ileri gelen firmaları ile görüşmelere devam ediyoruz. Amacımız yeni bir istihdam sağlamak ve ülkemize teknoloji alanında bir katma değer yaratmak."


Akıllı Baret ile donatılan fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizmasının oluştuğunu anlatan Ekim, iş güvenliği sağlanırken, işçi sağlığının da korunduğunu ifade etti. Akıllı baretlerin her bir işçi için ayrı ayrı üretilip, kontrol sisteminin de işletmelere özel geliştirileceğini sözlerine ekledi.


Hemen her gün yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerine dikkat çeken Proje Ekibi, "Bu kaza ve ölümlere karşı önlem almak için geliştirdiğimiz akıllı baret kontrol sistemi üzerinde iki yıla yakın bir süredir çalışıyoruz. Kullanıcı görüşlerini de alarak son haline getirdiğimiz ve testlerini tamamladığımız akıllı baret, şuan üretime hazır, yatırımcılarını bekliyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Patent Enstitüsü Trakya Üniversitesi Türk Malı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title