Haberler

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Kilis

Görüntü Dökümü : Üniversitenin girişinden detay Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ile röportaj Akademisyenlerin bildirisine tepkiler KYÜ Rektörü Prof. Dr. Güvenç: "İçerik olarak hakikatten ve aynı zamanda bilimsellikten de yoksundur.

Görüntü Dökümü :

Üniversitenin girişinden detay

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ile röportaj Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

KYÜ Rektörü Prof. Dr. Güvenç:

"İçerik olarak hakikatten ve aynı zamanda bilimsellikten de yoksundur. Bu nedenle bu tür araştırmalar kesinlikle Türk üniversite sistemini ve akademisyenlerini bağlayıcı nitelikte değildir"

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KYÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin, "İçerik olarak hakikatten ve aynı zamanda bilimsellikten de yoksundur. Bu nedenle bu tür araştırmalar kesinlikle Türk üniversite sistemini ve akademisyenlerini bağlayıcı nitelikte değildir" dedi.

Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik birtakım saldırılar gerçekleştirildiğini, KYÜ olarak bu tür söylemleri desteklemediklerini belirtti.

Üniversite senatosu olarak ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik terör faaliyetlerini kınama kararı aldıklarını aktaran Güvenç, şunları ifade etti:

"Bu tür eylemlerle ülkenin yönetilebilir bir ülke olmaktan çıkarılması amaçlanmaktadır. Hedef, ülkemizi Ortadoğu'daki yakın komşuları içerisinde etkili olan ve rol belirleyen konumundan uzaklaştırmaya yöneliktir. Ülkemizde devlet ve vakıflara ait 200 üniversite, 150 binden fazla akademik personel görev yapmaktadır. Bu akademik personellerden çok azının bir takım görüşlere imza attığı dikkati çekmektedir. Toplam sayı dikkate alındığında bildiriyi yayınlayan arkadaşların tüm akademik camiayı temsil etmesi söz konusu değildir."

Yayınlanan bildirinin akademik özgürlükler çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini dile getiren Güvenç, bildirinin akademik bir araştırma değil bir takım kişilerin şahsi kanaati olduğunu söyledi.

İçerik analizi yapıldığında vatandaşların aç susuz bırakıldıkları yönündeki ifadelere yer verilen açıklamanın kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Güvenç, şöyle dedi:

"Bu millet, bu devlet yaklaşık 2.5 milyon misafirine susuzluğu yaşatmış mı ki kendi vatandaşlarını böyle bir sorunla baş başa bıraksın. İçerik olarak hakikatten yoksun bu tür açıklamalar aynı zamanda bilimsellikten de yoksundur. Bu nedenle bu tür araştırmalar kesinlikle Türk üniversite sistemini ve akademisyenlerini bağlayıcı nitelikte değildir."

Güvenç, söz konusu bildiriye üniversitelerinden imza atan herhangi bir akademisyenlerinin olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Güvenç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title