Haberler

AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan Açıklaması

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden kurulması için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğine işaret ederek, "Seçim hükümeti sürecinden kaynaklı bir gecikme mevcuttur" ifadesini kullandı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden kurulması için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğine işaret ederek, "Seçim hükümeti sürecinden kaynaklı bir gecikme mevcuttur" ifadesini kullandı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale'nin gündeminde sıklıkla yer alan Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılması konusunda kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini belirtti.

Kimi siyasetçilerin müdürlüğün yeniden açılmasıyla ilgili bir takım girişimleri olduğunu, bu durumun kendileri memnun etse de konuyla ilgilenenlere tavsiyede bulunacağını aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Açıklama yapmadan önce işleyişle ve süreçle alakalı takibi ciddiye almalarını tavsiye ediyorum. Mesela kiminle, ne zaman görüşüldü? Süreçte gelinen nokta nedir? Bölge müdürlüğünün açılması için Bakanlar Kurulu kararı gerekir ve dolayısıyla Bakanlar Kurulu Başkanı da Başbakandır. Girişim sahipleri Başbakan ile ne zaman görüşmüş ve ne cevap almıştır. Yoksa zaten seçimlerin hemen ertesinde Orman Bölge Müdürlüğü hakkında bir açıklama yapmıştık. Çanakkale'de daha önce olduğu gibi Orman Bölge Müdürlüğünün kurulması için çalışmalarımız oldu. Başbakanımızla, bakanımızla ve yetkililerle konunun detaylarını görüştüğümüzü, hazırlıkların yapıldığını belirtmiştik. Valimiz başta olmak üzere aldığımız raporları sayın Başbakanımıza ilettiğimizi ve konuyla ilgili talimat verildiği bilgisini paylaşmıştık. Dün ne demişsek bugün o. Çanakkale'de Orman Bölge Müdürlüğünün tekrar kurulması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Seçim hükümeti sürecinden kaynaklı bir gecikme mevcuttur. Ya rüyada görülen ya da bürokratlardan alınan eksik bilgilerle gündem oluşturmaya çalışmak milletin vekili olmanın ağırlığına yakışmaz. Biz Çanakkale'nin bütün sorunlarını biliyoruz. Bu sorunlara gerçekçi, sonuç odaklı çözümler üretmek için çalışıyor, bütün ilgilileri de bu doğrultuda çalışmaya davet ediyoruz. Diyoruz ki esen yelin getirdiği siyasetçiler olmayınız, usulen, açıklama yapmayınız. Bu tarzın milletimize de ilimize de sahibine de faydası olmaz."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Bülent Turan Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title