Haberler

Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposu Patlamasının Duruşması

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin de yaralanmasına neden olan mühimmat deposu patlamasının yarın devam edecek duruşmasında, mahkeme heyetinin olay yerinde yeniden keşif kararı vermesi bekleniyor.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin de yaralanmasına neden olan mühimmat deposu patlamasının yarın devam edecek duruşmasında, mahkeme heyetinin olay yerinde yeniden keşif kararı vermesi bekleniyor.

Konuyla alakalı olarak İHA muhabirine konuşan şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş, bir önceki duruşmada, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü'nden düzenlettikleri haricen bilirkişi raporunu mahkeme heyetine sunduklarını ve olay yeri inceleme ekipleri başta olmak üzere görevi ihmal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Mahkeme heyetinin yarınki duruşma için sözlü olarak keşif kararı verebileceğini ve Eylül ayında uygulayabileceğini söylediğini anımsatan Ulutaş, delillerin karartıldığını öne sürerek, "Yarınki duruşmada, sunduğumuz suç duyurusunun mahkeme heyetince değerlendirilmesini talep ediyoruz. Olayın üzerinden 22 ay geçti ve bölge toprakla örtüldü. Deliller karartıldığı için herhangi bir sonuca ulaşılacağını düşünmüyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

title