Haberler

AFYONKARAHİSAR Atatürk Orman Çiftliği Sandıklı'dan patates alımı yapacak

Güncelleme:

Atatürk Orman Çiftliği Sandıklı'dan patates alımı yapacakAFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'patates' konulu toplantıda, Atatürk Orman Çiftliği'nin patates alımı yapacağı açıklandı.

Atatürk Orman Çiftliği Sandıklı'dan patates alımı yapacak

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'patates' konulu toplantıda, Atatürk Orman Çiftliği'nin patates alımı yapacağı açıklandı.

Sandıklı Kent Park'ta, Sandıklı Ziraat Odası'nın girişimleri ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'patates' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Tarım Hafızaları Başkanı Uğur Erdem, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Salma, Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, İl Genel Meclis üyeleri ile muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Patateste yaşanan sorunların konuşulduğu toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Atatürk Orman Çiftliği'nin patates alımı yapmayı planladığını, bunun için üreticiler ile istişare yapmak için toplandıklarını bildirdi. Acar, "Üreticilerle bilgi alış verişi yaparak, patates alınacak" dedi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım da "Sayın Tarım ve Orman Bakanı'mızın talimatıyla Afyonkarahisar bölgemizdeki patates üreticilerinin sorunlarını yerinde dinleyerek, çözüm önerisi üretmek için bir toplantı düzenledik. Üretimde, satışta, pazarlamada ne gibi sorunlar var, yerinde dinledik. Bu sıkıntıları en kısa sürede çözmek için karar aldık. İnşallah çok yakın bir zamanda bu bölgedeki patates üreticilerimizin sıkıntılarını çözecek bir alım yöntemi belirleyip, çiftçilerimizin emeklerini kesinlikle karşılıksız bırakmayacağız. Ben üreticilerimize üretimlerine devam etmelerini, hiçbir şekilde üretimlerinin heba olmayacağını tekrar hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

'ÜRETİM MALİYETLERİNİN ÜZERİNDE BİR ALIMIMIZ OLACAK'

'Atatürk Orman Çiftliği patates alımı yapacak mı? Ne zaman başlayacak ve fiyatları ne olacak?' şeklindeki soruları da Yıldırım, şöyle yanıtladı:

"Şu anda burada fiyatları ve alım yöntemlerini belirlemek üzere görüşme yaptık. Birkaç gün içerisinde alım şeklimizi, kriterlerimizi, şartnamelerimizi ortaya koyacağız. Bu şekilde ziraat odamız ile buradaki kooperatiflerimizle, birliklerimizle birlikte bu alımı gerçekleştireceğiz. Fiyat olayında tabii ki çiftçimizin emeğinin altında bir alım olmayacak. Üretim maliyetlerini çiftçimizden dinledik. Üretim maliyetlerini çıkardık. İnşallah üretim maliyetlerinin üzerinde bir alımımız olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sandıklı Afyon Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title