Haberler

Afşin Santralı'nda Bir Ünite Devre Dışı Kaldı

Afşin-elbistan Termik Santralı'nın Bir Ünitesi Boru Patlaması Nedeniyle Devre Dışı Kaldı. 340 Mw'lık Üniteden Elektrik Üretimi Yapılamaması Nedeniyle Oluşan Elektrik Arz Açığı, Bursa'daki Santraldan Karşılanmaya Başlandı.

Afşin-Elbistan A Termik Santralı'nın bir ünitesi boru patlaması nedeniyle devre dışı kaldı. 340 MW'lık üniteden elektrik üretimi yapılamaması nedeniyle oluşan elektrik arz açığı, Bursa'daki santraldan karşılanmaya başlandı.

Enerji Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Afşin-Elbistan A Termik Santralı'nın 340 MW'lık ünitesinde dün bir boru patlaması meydana geldi. Bunun üzerine Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), üniteyi devre dışına aldı. Oluşan elektrik arz açığı da havuz sistemi içinden giderildi. Bu kapsamda Bursa Termik Santralı'ndan sisteme elektrik verildi.

Patlayan borunun değişmesi işleminin ne kadar süreceğinin bilinmediği belirtildi. Patlayan boruya ulaşılması için kazana girileceği, boru değiştirildikten sonra, kesilen diğer boruların da tamir edileceği ifade edildi. Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, "Arızanın giderilmesi iki gün de sürebilir iki hafta da. Ama elektrik arzında sorun yaşanmayacak" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title