Haberler

Adliyede Olay Çıktı: 1 Yaralı

Güncelleme:

Van'da iki muhtar adayı arasında başlayan olayların davasında da arbede yaşandı.

Van merkeze bağlı Ilıkaynak Köyü'nde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iki muhtar adayı arasında başlayan ve her iki taraftan da toplam 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın güvenlik nedeniyle Zonguldak'ta görülen davasında yargılamaya devam edildi. Duruşma öncesi iki tarafın yakınları arasında adliye içinde ve dışında kavga çıktı. Polisin müdahale ettiği olayda 1 kişi hafif yaralanırken, 3 kişi gözaltına alındı.

Yerel seçimlerde, Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın muhtar adayı olduğu Ilıkaynak Köyü'nde oy kullanma işlemi sırasında seçmenler arasında kavga çıktı. Kavgada, muhtar adayı Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz öldü. Bu olayın ardından Güleryüz ve Eskioba aileleri arasında başlayan husumet, 26 Aralık 2009'da meydana gelen olayla kan davasına döndü. Eskioba ailesinin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kuruldu. Araçlara açılan ateş sonucu Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili öldü, 3 kişi de yaralandı.

Olayın ardından gözaltına alınan 17 kişilik Güleryüz ailesinin yakınlarından 9'u tutuklanırken, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlk cinayetin davası Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, 17 sanıklı davanın duruşması güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alındı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yılı aşkın devam eden davanın bugünkü duruşması öncesi iki tarafın yakınları arasında kavga çıktı.

Önce adliye içinde başlayan kavgaya polis müdahale etti.

Bu sırada adliye önünde bekleyen iki tarafın diğer yakınları, adliyedeki kavgayı öğrenince içeriye girmek istedi. Ancak polis adliyeye girişlerine izin vermedi. İçeriye girmekte ısrar eden 10 kişilik grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis olaya karışan Abdulselam Yılmaz, Abdullah Eskioba ve Ahmet Eskioba'yı gözaltına aldı. Olayda 1 kişinin de hafif yaralandığı belirtildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güleryüz Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title