Haberler

Adana'da Yöresel Lezzetler Yarıştı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce Seyhan Otel'de düzenlenen yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri-börekler ve tatlılar-pastalar kategorilerinde yapıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce Seyhan Otel'de düzenlenen yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri-börekler ve tatlılar-pastalar kategorilerinde yapıldı.

Jüride görev alan Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel, Seyhan Oteli Başaşçısı Ahmet Tunç, Turizm Derneği Başkanı Gazanfer Şahin, Büyük Sürmeli Oteli Başaşçısı Muharrem Özkan ve HiltonSA Otel Başaşçısı Mustafa Şahin, açık büfe olarak sergilenen lezzetleri tadıp, değerlendirdi.

Etkinlikte 23 yarışmacının katıldığı zeytinyağlılar kategorisinde 'Kraliçe Parmağı Sarması' ile Münevver Efe, 49 yarışmacının katıldığı etli yemekler kategorisinde 'Lokman Hekim Çorbası' yemeği ile ile Fatma Özgüdoğru, 14 yarışmacının katıldığı hamur işleri-börekler kategorisinde 'Su Böreği' ile Mukaddes Azizoğlu, 28 yarışmacının katıldığı tatlılar-pastalar kategorisinde 'Karakuş Tatlısı' ile Kadriye Halis birinciliği elde etti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verip, etkinliğe sponsor olan kişi ve kuruluşlara da teşekkür belgesi sundu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde kursiyerlerince bölgede yaşayan Yörüklerin kıyafetlerinden esinlenerek hazırladıkları 'Toros Esintileri' defilesi de beğeniyle izlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi de yöresel oyunları sergiledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tunç Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title